Connect with us

technokrata

Outlook helyett: Thunderbird 2.0

Kütyük

Outlook helyett: Thunderbird 2.0

A múlt héten vált véglegessé a Mozilla fejlesztette e-mailkliens következő generációs változata.

A Thunderbird e-mailklienst (letöltés itt) már évek óta fejleszti a Mozilla Foundation; nemrég jelent meg a szoftver második generációs változata. Az elektronikus levelek kezelése mellett RSS olvasóként és newsgroup kliensként is működni képes alkalmazás olyan kényelmi funkciókkal rendelkezik, mint spamszűrés, gyors üzenetkeresés (amit a saját tagek használata is segít) és testreszabható nézetek. A szoftver biztonságosságát az automatikus frissítés hivatott növelni – a néhány száz kilobyte-os update-ek révén a Mozilla igyekszik a felmerülő hibákat a lehető leghamarabb kiküszöbölni.

Mi változott (még) a korábbi kiadásokhoz képest? Megújult a kezelőfelület; megjelent a back és a forward gomb, mellyel az üzenettörténetben (message history) lehet előre és hátra lapozni, illetve könnyűvé vált az olyan népszerű webes e-mailszolgáltatások kezelése, mint a Gmail és a .Mac. Frissítésre került a levélértesítő (Mail Notification Alert) is, mely még több információt biztosít a beérkező levelekről. Emellett a fejlesztők áttértek a Nullsoft által fejlesztett Scriptable Install Systemre, és ez több, a telepítéssel kapcsolatos problémát megoldott.

Természetesen a 2.0-s változat már komolyan támogatja a Microsoft legújabb operációs rendszerét, a Windows Vistát. Több fejlesztés és javítás is bekerült az új kliensbe, hogy zökkenőmentesebbé váljék a szoftver Vista alatti működése.

A Windows-os, linuxos és Mac OS X-es platformokra készült angol és magyar verziók letölthetők gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle