Connect with us

technokrata

Újabb ragyogó mobil kijelző a Sharptól

Kütyük

Újabb ragyogó mobil kijelző a Sharptól

A Sharp kijelző-fejlesztő részlegének legfrissebb újítása.

Az elmúlt években hozzászokhattunk már ahhoz, hogy a legmodernebb és legszebb mobiltelefonos kijelzők általában a Sharp gyártósorain készülnek. A japán gyártó most ismét hallat magáról, ám ezúttal nem a felbontást, vagy a színmélységet emelte tovább, hanem inkább egyéb más, de legalább annyira fontos specifikációk fejlesztésére fókuszált.

A Sharp munkatársai büszkén jelentették be, hogy elkészítettek egy olyan, kifejezetten mobiltelefonokban történő felhasználásra szánt folyadékkristályos kijelzőt, melynek válaszideje rendkívül rövid, mindössze 8 milliszekundum. Ebből következik, hogy a display minden korábbinál alkalmasabb gyorsan mozgó képanyagok megjelenítésére, vagyis a mobilgyártók számára ideális választást jelenthet, amennyiben például éppen egy új mobil TV-s (DVB-H) készüléket szeretnének piacra dobni.

A most debütált LCD egyéb tulajdonságai sem nevezhetők rossznak, hiszen kontrasztaránya 2000:1, betekintési szöge pedig egész pontosan 176 fok. A 18 bites színmélységű, vagyis 262.144 színárnyalatú Sharp kijelző felbontása 320×240 pixel, képátlója pedig 2,2 col. A Sharp egyébként egy ideje már VGA (640×480 pixel) felbontású mobil LCD-ket is gyárt.

A sorozatgyártás a közeljövőben fog megkezdődni, és az első, erre az új kijelzőre épülő új mobiltelefonok várhatóan fél év múlva jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle