Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb Google csapás a Microsoftnak

Kütyük

Újabb Google csapás a Microsoftnak

Ingyenes prezentációkészítő szolgáltatás a Powerpoint ellenében.

Eric Schmidt, az amerikai vállalat egyik alapítója és vezetője a Web 2.0 Expo keretei között végre bejelentette a Google legújabb fejlesztését, melynek létéről már hónapok óta keringenek a pletykák. Schmidt rövid bemutatót tartott az új funkcióról, ám pontos időpontot nem közölt arról, hogy mikor lesz elérhető – csak annyit mondott, hogy hamarosan.

Miről is van szó tulajdonképpen? A Google Docs & Spreadsheets szolgáltatásainak kibővítéséről. A Microsoft Office irodai alkalmazáscsomagból a Word és az Excel után Powerpoint a leginkább használt alkalmazás (leszámítva természetesen az Outlookot). A bemutató-készítés eddig azonban kimaradt az amerikai keresővállalat portfoliójából; ezt pótolja hamarosan a Google. Igaz, Schmidt szerint a prezentációkészítő funkció nem lesz a redmondi szoftverpakk riválisa, mivel annál – még ezután a fejlesztés után is – jóval kevesebbet tud annál.

Állíthat bármit a Google, az ingyenes lehetőségek komoly hatással vannak a Microsoft profitjára. Az alapvető feladatok ugyanis már elvégezhetők online, és ezt felismerte a redmondi szoftverfejlesztő vállalat is. Bill Gates cége részben a Google húzásai miatt fektetett nagyobb energiákat a Windows Live fejlesztésébe, ám eddig csak vegyes eredményeket tudott felmutatni ezen a téren.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés