Connect with us

technokrata

iPhone: érintőkijelzős csúcsmobil 25 ezerért!?

Kütyük

iPhone: érintőkijelzős csúcsmobil 25 ezerért!?

Túl szép, hogy igaz legyen…

Van szerencsém bemutatni Olvasóinknak a kínai mobiltelefon hamisító és másoló iparág legújabb remekét, mely nem más, mint az Apple által idén januárban bemutatott és nyár elején piacra dobandó iPhone készülékének koppintása. A keresztségben Hua Long IP2000 nevet kapott újdonságért nem kell több száz dollárt kifizetnünk, ugyanis a készülék ára átszámítva mindössze 25 ezer forint! Hogy mit kapunk ezért a potom összegért? Rögtön kiderül!

A kétnormás (900/1800 MHz) GSM modullal felvértezett Hua Long IP2000 előlapját egy nagyméretű, 3,5 colos képátlóval rendelkező TFT folyadékkristályos kijelző uralja, mely elsősorban 320×240 pixeles felbontásáról, illetve 262 ezer színárnyalatáról ismerszik meg. Érdekesség, hogy bár a display érintésérzékeny, alatta nem csak néhány funkciógomb, hanem egy teljes szám/karakter billentyűzet is helyet kapott.

A nem okostelefon, hanem hagyományos mobil besorolású készülék 114 milliméter hosszú, 62 milliméter széles és 15,5 milliméter vastag, miközben tömege 125 gramm. A hátfalba szerelt kamera segítségével maximum 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) fényképek készíthetők, ezenkívül pedig említést érdemel még az MP3 lejátszó szolgáltatás, a miniUSB interfész, a GPRS adatátvitel, illetve a WAP böngésző alkalmazás. Egyedi, vagy sokkal inkább nevetséges megoldás, hogy a kamera optikája egy alma (Apple) motívum közepén kapott helyet.

Nem ez egyébként az első kínai iPhone másolat, és vélhetően nem is az utolsó…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle