Connect with us

technokrata

Ez mindent üt!

Kütyük

Ez mindent üt!

A HTC újabb részleteket árult el az eddigi legnagyobb tudású készülékéről.

Ha azt hittük, hogy a nemrégiben debütált X7500 (Advantage) a tajvani székhelyű HTC legbrutálisabb készüléke, bizony tévedtünk, ugyanis érkezőben van egy még ennél a masinánál is szélesebb szolgáltatási körű HTC újdonság. A HTC Shift tulajdonképpen nem más, mint egy UMPC, vagyis Ultra Mobile PC besorolású termék, mely egyetlen készülékben egyesíti a mobiltelefonos és notebookos szolgáltatások előnyeit.

A napokban megrendezett Intel Developer Forum-on derült ki, hogy a HTC Shift az új Intel Ultra Mobile Platform 2007-re építkezik. Ennek részét képezi többek közt egy Intel A110-es mikroprocesszor, egy Intel 945GU Express chipkészlet, illetve egy Intel ICH74 kontroller hub. Mint ismeretes, az Intel Ultra Mobile Platform 2007 minden korábbinál alacsonyabb fogyasztással kecsegtet.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett HTC Shift szinte az összes, manapság használatos vezeték nélküli adatátviteli technológiát ismeri. A GPRS, EDGE és UMTS szinte már magától értetődik, de ezenkívül a villámgyors HSDPA, valamint a 802.11b/g szabványú Wi-Fi, illetve a Bluetooth 2.0 sem hiányzik belőle.

Adattárolási gondjaink vélhetően nem nagyon lesznek, lévén, hogy az integrált merevlemez kapacitása 30 GB. A körülbelül két DVD toknyi mérettel rendelkező HTC Shiftben egy 7 colos képátlójú widescreen TFT kijelző teljesít szolgálatot.

A Windows Vista operációs rendszerű okosság természetesen teljes értékű QWERTY billentyűzetet kapott, kereskedelmi forgalmazása pedig előreláthatólag valamikor a harmadik negyedévben kezdődik majd meg. A várható ár egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek