Connect with us

technokrata

Csodamobil: csúszkatelefon két kijelzővel!

Kütyük

Csodamobil: csúszkatelefon két kijelzővel!

A Pantech ezúttal is alaposan kitett magáért.

Az elsősorban különböző innovatív mobiltelefonjairól ismert, dél-koreai székhelyű gyártó ezúttal az IM-R200 típusjelzésű készülékről rántotta fel a leplet. A készülék első ránézésre semmilyen különös vonással sem rendelkezik, gyakorlatilag úgy néz ki, mint bármely más, szétcsúsztatható kialakítású mobil.

A turpisság abban rejlik, hogy bár az IM-R200 nem clamshell, vagyis széthajtható modell, mégis egy helyett két kijelzővel van felvértezve. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy egy sliderphone-on miért van szükség egy kiegészítő LCD-re? A válasz roppant egyszerű: azért mert a telefonon nincs hagyományos billentyűzet, e helyett ugyanis érintőkijelzőn megjelenő virtuális gombokat alkalmaztak a fejlesztők. Ennek elsősorban az az előnye, hogy a felhasználó kénye-kedve szerint alakíthatja, hogy milyen felépítésű és elrendezésű legyen a billentyűzet.

A TFT technológiájú fő display-re sem lehet egyetlen rossz szavunk sem, lévén, hogy 320×240 pixeles felbontású és több mint 262 ezer színárnyalatú. Fényképezni a hátul található 2 megapixeles kamerával tudunk, az előlapi kiegészítő VGA (64×480 pixel) kamera pedig 3G videóhívásokhoz van.

A Pantech újdonsága kapcsán említést érdemel még a 116 MB-os integrált memória, a microSD (TransFlash) bővíthetőség, az MP3 lejátszó alkalmazás, illetve a mindössze 90 grammos tömeg.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek