Connect with us

technokrata

Online média és szórakoztatás – az internetező a legveszélyesebb

Kütyük

Online média és szórakoztatás – az internetező a legveszélyesebb

A Web 2.0 bedarálja a hagyományos tartalom-előállítási módszereket?

Egy Európára és Egyesült Államokra kiterjedő felmérés során 110, a médiában érdekelt cégeknél dolgozó cégvezetőt kérdeztek meg, mi a véleményük a felhasználók által létrehozott tartalmaknak a jelenlegi médiaviszonyokra gyakorolt hatásáról. Arra voltak kíváncsiak a kutatást végzők, hogy az amatőrök által készített videók (Youtube és társaik), wiki leírások, blogok, podcastek mennyire befolyásolják a jelenlegi filmes, reklámozási, zenei, kiadói, rádió- és tévés iparágakat a döntéshozók szerint.

Döntő többségük (kétharmaduk) úgy nyilatkozott, hogy a Web 2.0-val kapcsolatos szolgáltatások használati szintje tovább fog emelkedni. Ugyanennyi vállalatvezető számolt be arról, hogy képesek lesznek a változó környezetben, vagyis a felhasználók által előállított tartalmak jelentette piacon is profit előállítására; negyedüknek azonban fogalma sem volt arról, hogy miként fordíthatná a javára a napjainkban kezdődő/zajló átalakulást.

Roger Faxon, a másolásvédelem nélküli zeneeladással kacérkodó EMI Music vezérigazgatója szerint a zeneipar rá lesz kényszerítve, hogy jelentősen változtasson üzleti modelljén, amennyiben életben akar maradni a felhasználói tartalmak világában. Faxon úgy vélekedett, hogy lassan megszűnik a kiadók tartalomelőállító szerepe; az EMI vezetője úgy látja, hogy az internetezők maguk jelentik a legnagyobb fenyegetést a napjainkban meginogni kezdő hagyományos szórakoztató-iparágra.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek