Connect with us

Hirdetés

technokrata

25% körül jár a Firefox Európában

Kütyük

25% körül jár a Firefox Európában

Fogékonyak vagyunk az újra.

Hiába a Microsoft erőlködése az új Internet Explorerrel, az alternatívaként beszerezhető, Mozilla Foundation által fejlesztett böngésző diadalútja töretlen az öreg kontinensen. A francia Xiti piackutató cég felmérése szerint Európában már majdnem minden negyedik internetező a Tűzrókát használja, ha el akarja érni a Webet. Egészen pontosan az európaiak 24,1 százaléka futtatja a Microsoftnak fejtörést okozó browsert.

Szomszédjaink közül ketten is a képzeletbeli dobogón állnak: Szlovéniában a Firefox használati aránya 44,5%, Horvátországban 36,5%. Kettejük közé ékelődtek be a finnek, 41,3%-os aránnyal. Mi, magyarok a középmezőnyben vagyunk, az átlagnál valamivel magasabb szinttel (27,2%). Az e tekintetben sereghajtók közé az ukránok, az olaszok, a spanyolok, a belgák és a dánok tartoznak, amint az a lenti térképről is leolvasható (a legutolsó Andorra nem látszik, az ő „teljesítményük” 13,2%).

Érdekes, hogy nem minden országban mutat pozitív tendenciát a használat szintje. Néhány európai államban csökkent a tavaly novemberben mért adatokhoz képest a Firefox 2007 márciusi aránya. Legnagyobb mértékben pont nálunk, 3,9 százalékkal; tavaly 2006 végén ugyanis még internetező honfitársaink 31,1%-a használta a Mozilla browserét.

Kitekintve a világba látszik, hogy Európa az éllovas, csak a sokkal kevesebb lakossal rendelkező óceániai térségben tud magasabb elterjedtséget (24,8%) felmutat a Firefox. A Föld többi régiójában 12 és 15 százalék közötti a Tűzróka felhasználóinak aránya az összes internetezőre vetítve. Akit érdekel, érdemes a Xiti oldalát átböngészni, érdekes és látványos információkkal szolgál a világ többi részéről.

A szoftver legújabb, 2.0.0.3-as változata letölthető gyors Download szerverünkről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés