Connect with us

technokrata

Itt a Nokia 8600 High Fashion

Kütyük

Itt a Nokia 8600 High Fashion

Friss információk a Nokia elérhető árú új prémium mobiljáról.

A Nokia minden korábbinál szélesebb rétegek számára szeretné elérhetővé tenni a ˝mobil luxust˝. A piacvezető finn gyártó úgy döntött, hogy egy újabb prémium kategóriás mobiltelefont honosít meg a piacon. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, már nem kell sokat várnunk a Nokia 8800, illetve a Nokia 8800 Sirocco Edition kistestvérének, a Nokia 8600-ának a hivatalos bejelentésére.

Ezúttal a Carphonewarehouse szivárogtatott ki néhány új információt és egy a korábbiaknál jobb minőségű felvételt a készülékről. A Nokia High Fashion néven emlegetett, 1 GB belső memóriás modellről kiderült, hogy a billentyűzetet takaró fedlap enyhén áttetsző műanyagból készült.

A hűvös eleganciát sugárzó, fekete színben pompázó Nokia 8600 (Luna) nagymértékben hasonlít a tavaly debütált Sirocco-ra, de némileg egyszerűbb kivitelű és nem utolsó sorban jelentősen olcsóbb lesz annál. A relatíve nagyméretű TFT folyadékkristályos kijelző egy a gyártótól kiszivárgott dokumentáció szerint QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, és nem kevesebb mint 16 millió színárnyalatot képes megjeleníteni.

A hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modul a már említett Nokia dokumentum szerint mindössze 640×480 képpontos, vagyis 0,3 megapixeles felbontású, ennek azonban némileg ellentmondanak a legfrissebb, immár 2 megapixeles kamera felbontásról szóló pletykák. Az S40 platform harmadik kiadására építkező Nokia 8600 GPRS, HSCSD és EDGE hálózatokban használható, UMTS (3G) viszont nincs benne. Ezenkívül említést érdemel még a Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitás, illetve az xHTML támogatású WAP 2.0 böngésző alkalmazás.

A szokásos szétcsúsztatható kialakítást kapott újdonságról jelen pillanatban az alábbi kémfotók állnak rendelkezésünkre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek