Connect with us

Hirdetés

technokrata

Érintőkijelzős Nokia N95 – a nagy átverés!

Kütyük

Érintőkijelzős Nokia N95 – a nagy átverés!

A kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág újfent hallat magáról.

Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy az elmúlt idők egyik legnagyobb port kavart mobil készüléke a Nokia-féle N95 volt. Ezzel többek közt a kínai koppintó szakemberek is teljes mértékig tisztában vannak, így tulajdonképpen nem is meglepő, hogy előrukkoltak a saját kis N95-ösükkel.

Az eredeti Nokia N95 és a most felbukkant kínai másolat nevében mindössze egy kötőjelnyi különbséget fedezhetünk fel, ugyanis a kínai csodamobil a keresztségben a Nokia-N95 nevet kapta. A technikai specifikációk terén természetesen ennél sokkal több különbség is felfedezhető, hiszen például a kínai N95 nem szétcsúsztatható, hanem hagyományos candybar kialakítású.

A kínai jövevény további fontosabb ismertetőjelei közé tartozik a meglehetősen igénytelen típusjel felirat, illetve a 2,4 colos képátlóval rendelkező TFT kijelző, mely ugyan némileg kisebb, mint az eredeti N95-ben fellelhető 2,6 colos panel, de cserébe érintésérzékeny és még egy kis ceruza is jár hozzá.

A készülék részletes adatai egyelőre ismeretlenek, de a kijelző felett elhelyezett második kamerából könnyen kikövetkeztethető, hogy a Nokia-N95 3G kompatibilis. A telefon ára egyelőre ismeretlen, de minden bizonnyal jóval elmarad majd a Nokia N95 180 ezer forint körüli árától.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés