Connect with us

technokrata

Gőzerővel folyik az Apple iPhone fejlesztése

Kütyük

Gőzerővel folyik az Apple iPhone fejlesztése

Az Apple-nél már szinte mindenki az iPhone-on dolgozik.

Az amerikai mamutcég munkatársai bejelentették, hogy a hivatalosan januárban bejelentett Apple iPhone fejlesztése a legnagyobb rendben folyik, így várhatóan nem fog csúszni a kereskedelmi forgalomban történő debütálás. Mivel azonban a vállalat munkaerejének jelentős részét leköti az iPhone fejlesztése, az Apple legújabb operációs rendszere, a ˝Leopard˝ némileg késni fog. A szoftvert az Apple előreláthatólag csak októberben fogja kiadni.

A iPhone várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd. A 4 GB-os alapmodell ára 499 dollár (90 ezer forint), a 8 GB-os verzió pedig 599 dollárba (108 ezer forint) kerül.

Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle