Connect with us

technokrata

Ripityára tört Nokia N95 csúcsmobil

Kütyük

Ripityára tört Nokia N95 csúcsmobil

Ez csak az igazán tehetősek sportja lehet…

Egy perc néma csendet kérek minden kedves Olvasónktól – jelentem, egy mindenképpen jobb sorsra érdemes Nokia N95 élete becstelen módon ért véget. A tragikus cselekmény végeredményének képei az alábbiakban tekinthetők meg. A történtet úgy szól, hogy egy fiatalembert elhagyott a barátnője, aki végül is a frissen és vélhetően nem éppen két filléres áron vásárolt N95-ösén élte ki a dühét. A telefon állítólag nehezen talált GPS pozíciót és ezért kellett így végeznie. Mit is mondhatnék: az emberi hülyeség, mint tudjuk, határtalan.

Nokia N95
A Nokia N95-ben egy minden korábbi Nokia telefonénál nagyobb felbontású digitális fényképezőgép lakozik: a készülék Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotókat is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (30 fps) bírnak.

Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába. A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó. A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes.

A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség. A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik.

A Nokia N95 ára egyébként hazánkban jelenleg 180-220 ezer forint között mozog. A készülékről készített tesztünk az alábbi linken érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle