Connect with us

technokrata

Csúszka okostelefon – dupla billentyűzettel

Kütyük

Csúszka okostelefon – dupla billentyűzettel

Ezúttal egy dupla billentyűzetes okostelefont van szerencsénk bemutatni Olvasóinknak.

Az Orange szolgáltató bemutatta első Windows Mobile 6.0 szoftveres készülékét, mely a keresztségben az SPV E650 nevet kapta. A HTC Vox alapokon nyugvó újdonság alaphelyzetben úgy néz ki, mint egy hagyományos okostelefon, vagyis nagy méretű kijelzője alatt ott a szokásos szám/karakter billentyűzet. A készülék érdekessége abban rejlik, hogy jobboldalra kicsúsztatható egy második billentyűzet is, mely természetesen teljes értékű és QWERTY kiosztással rendelkezik.

A négysávos (850/900/1800/1900 MHz) GSM modullal felvértezett HTC újdonság GPRS és EDGE kompatibilitást kapott, az UMTS és a HSDPA azonban úgy tűnik, hogy kimaradt belőle. A telefonba egyébként egy nem túl fejlett processzor került, konkrétan egy 200 MHz-es frekvencián üzemelő, Texas Instruments OMAP 850-es chip. A 128 MB RAM-ból és 64 MB ROM-ból álló belső memória a mai elvárásoknak megfelelően bővíthető, még pedig miniatűr méretű microSD (TransFlash) memóriakártyákkal.

A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 2,4 colos képátlójú TFT display gondoskodik, mely QVGA (320×240 pixel) felbontással és 262 ezer színárnyalattal büszkélkedhet. A hagyományos kialakítású készülék kapcsán említést érdemel továbbá a Bluetooth kontroller, a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi vezérlő, a miniUSB csatlakozó, illetve a 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású integrált kamera.

A kereskedelmi forgalomban HTC S710 néven is kapható, 100x50x18 milliméter méretű okosság 120 grammot nyom a mérlegen. Az Orange SPV E650 az Egyesült Királyságban előfizetéssel, átszámítva mintegy 58 ezer forintos áron kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle