Connect with us

technokrata

Gépelés helyett – hívd a Google-t!

Kütyük

Gépelés helyett – hívd a Google-t!

Google Voice Local Search.

Az Interneten keresés szinte mindenkinek azt jelenti, hogy egy keresőszolgáltatás (az esetek felében Google) szövegbeviteli mezőjébe begépelünk néhány kulcsszót, majd a keresésgombra bökve várjuk az eredményt. Ezt lehet cifrázni kép-, hír- stb. keresővel, de a lényeg nem változott már évek óta. Mostanáig.

A Google ugyanis ismét újított, és bejelentette az egyelőre még csak kísérleti stádiumban levő Google Voice Local Search szolgáltatását. A jelenleg kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban igénybe vehető lehetőség a Google Maps-hez hasonló szolgáltatást nyújt, csak itt egy hely megkeresését nem a weben gépelve, vagy a Google Earth-t használva érhetjük el, hanem (mobil)telefonon. Az 1-800-GOOG-411 (1-800-466-4411) számot felhívva az információra vágyó felhasználó egy hangfelismerő rendszerrel találja „szemben” magát, vagyis a keresés folyamata teljesen automatizált, emberi operátor nélkül működik.

Miután a felhasználó előadta óhaját (például, hogy merre talál a közelben pizzázót vagy bankot), a rendszer remélhetőleg releváns találatokkal örvendezteti meg – ingyenesen. És ez nem csak szóban, hanem írásban is történhet, vagyis akár SMS-en is kérhetik az amerikai telefontulajdonosok a találati eredményt. Ez utóbbiért természetesen fizetni kell, annyit, amennyit az adott szolgáltató felszámít egy „hagyományos” SMS-ért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek