Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gépelés helyett – hívd a Google-t!

Kütyük

Gépelés helyett – hívd a Google-t!

Google Voice Local Search.

Az Interneten keresés szinte mindenkinek azt jelenti, hogy egy keresőszolgáltatás (az esetek felében Google) szövegbeviteli mezőjébe begépelünk néhány kulcsszót, majd a keresésgombra bökve várjuk az eredményt. Ezt lehet cifrázni kép-, hír- stb. keresővel, de a lényeg nem változott már évek óta. Mostanáig.

A Google ugyanis ismét újított, és bejelentette az egyelőre még csak kísérleti stádiumban levő Google Voice Local Search szolgáltatását. A jelenleg kizárólag az Amerikai Egyesült Államokban igénybe vehető lehetőség a Google Maps-hez hasonló szolgáltatást nyújt, csak itt egy hely megkeresését nem a weben gépelve, vagy a Google Earth-t használva érhetjük el, hanem (mobil)telefonon. Az 1-800-GOOG-411 (1-800-466-4411) számot felhívva az információra vágyó felhasználó egy hangfelismerő rendszerrel találja „szemben” magát, vagyis a keresés folyamata teljesen automatizált, emberi operátor nélkül működik.

Miután a felhasználó előadta óhaját (például, hogy merre talál a közelben pizzázót vagy bankot), a rendszer remélhetőleg releváns találatokkal örvendezteti meg – ingyenesen. És ez nem csak szóban, hanem írásban is történhet, vagyis akár SMS-en is kérhetik az amerikai telefontulajdonosok a találati eredményt. Ez utóbbiért természetesen fizetni kell, annyit, amennyit az adott szolgáltató felszámít egy „hagyományos” SMS-ért.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés