Connect with us

technokrata

Villámgyors mobil net – indul a Pannon HSDPA

Kütyük

Villámgyors mobil net – indul a Pannon HSDPA

A Pannon eggyel magasabb sebességi fokozatba kapcsol.

Hazánk második legnagyobb mobil operátora, a Pannon ezekben a percekben kezdi meg budapesti sajtótájékoztatóját, melyen várakozások szerint az operátor által indítandó HSDPA szolgáltatásról lesz szó. Mivel szerkesztőségünk – meghívó hiányában – az utolsó percekben értesült a rendezvényről, sajnos nem tud részt venni a sajtótájékoztatón. A Pannon sajtóirodája szerint a mai bejelentéssel kapcsolatos hivatalos sajtóközlemény délben kerül majd nyilvánosságra. Ezt természetesen mi is le fogjuk közölni.

Mint ismeretes, hazánkban jelenleg egyedül a T-Mobile rendelkezik kereskedelmi HSDPA szolgáltatással. A T-Mobile közel 1 éve, tavaly májusban Magyarországon elsőként vezette be a HSDPA-t, és azóta megduplázta a szélessávú (3G/HSDPA) hálózatán elérhető letöltési sebességet. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató a jelenlegi 3,6 Mbps sebességű adatátvitel további növelését tervezve nemrégiben megkezdte a 7,2 Mbps letöltés, valamint az 1,45 Mbps sebességű feltöltés tesztjeit. A szélessávú net felgyorsítása mellett a mobilcég április 1-jétől több internetes díjcsomagjában megduplázta a benne foglalt adatmennyiséget.

A hazai mobil piac harmadik szereplője, a Vodafone valamikor ősszel indítja majd be kereskedelmi HSDPA szolgáltatását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek