Connect with us

technokrata

TV-nézés a mobilon: új élmény a T-Mobile-tól

Kütyük

TV-nézés a mobilon: új élmény a T-Mobile-tól

Az Antenna Hungária és a T-Mobile közös mobiltelevíziós tesztet indított.

A két társaság között létrejött megállapodás keretében 2007. áprilisától több hónapos teljes körű technikai tesztre kerül sor. Ennek során a társaságok munkatársai azt vizsgálják, hogy az Antenna Hungária műsorszóró hálózatát és a T-Mobile mobiltechnológiáját miként lehet úgy összekapcsolni, hogy ez DVB-H alapú szolgáltatásra alkalmas legyen. Azaz a tévévevővel ellátott mobilkészüléken jó minőségben televízióadást lehessen nézni.

Az idei év első felében zajló technológiai teszt a két társaság rendszerei közötti együttműködési képességet vizsgálja. Jelenleg két mobiltelefon típus áll rendelkezésére, mellyel a kisugárzott műsorok vehetők. A digitális mobiltévézés tesztjében a 4 közszolgálati csatorna, az M1, az M2, a Duna Tv és a Duna 2 Autonómia műsorai nézhetők, a legújabb készülékekkel, a tévézés újfajta élményét kínálva.

Az Antenna Hungária 2005-ben kezdte meg a mobilkészülékeken nézhető televíziós adások műszaki előkészítését egy 8 országot érintő európai együttműködés, a WING TV projektben keretében. A budapesti kísérleti adó üzembe helyezése után elvégezte a mobiltelevíziós szabvánnyal kapcsolatos méréseket. A WING TV projekt befejezését követően megkezdődtek a tárgyalások a mobiltársaságokkal történő konkrét együttműködés kialakításáról.

A T-Mobile Magyarországon 2002 óta teszi lehetővé egyes televíziócsatornák megtekintését videostreaming szolgáltatásán keresztül, melynek minőségét a 3G és a HSDPA bevezetésével, a nagyobb sávszélességnek köszönhetően tovább javította. Az Antenna Hungária és a T-Mobile hasonló jövőképe vezetett a két cég közötti megállapodáshoz.

Amennyiben a digitális mobiltévézés elindításához szükséges feltételek adottak lesznek (megfelelő tartalomkínálat, végfelhasználói készülékek kellő választéka és megfelelő árazása, a szolgáltatást lehetővé tevő szabályozás és kijelölt frekvencia), akkor a két cég tervei szerint a kereskedelmi szolgáltatás elindítására jövő évben sor kerülhet.

Az Antenna Hungária és a T-Mobile egyaránt ígéretes lehetőségnek tartja a mobiltelevíziós szolgáltatás bevezetését,mely vonzó lehet az ügyfelek számára és új üzleti lehetőséget teremt az iparág valamennyi szereplője számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek