Connect with us

technokrata

Nokia N95 a T-Mobile-nál

Kütyük

Nokia N95 a T-Mobile-nál

A magenta színekben pompázó operátor felvette kínálatába a Nokia aktuális csúcsmodelljét.

Arról egyelőre sajnos még nem számolhatunk be, hogy a magyar T-Mobile boltokban már kapható a Nokia N95, a szolgáltató brit kereskedéseiben viszont már tényleg megvásárolható a készülék. A Nokia N95 a brit T-Mobile-tól 18 hónapos előfizetéssel 289 font, vagyis mintegy 105 ezer forint ellenében vihető haza.

Teljesen biztosra vehető, hogy hamarosan a magyar T-Mobile is fel fogja venni a kínálatába az N95-öst, a kereskedelmi forgalmazás megkezdésének pontos időpontja azonban egyelőre még ismeretlen. Hazánkban jelenleg a különböző GSM boltokban kapható a készülék, még pedig 180-230 ezer forint körüli áron.

A Nokia N95-ben egy minden korábbi Nokia telefonénál nagyobb felbontású digitális fényképezőgép lakozik: a készülék Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotókat is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (30 fps) bírnak.

Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába.

A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó.

A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes.

A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség.

A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle