Connect with us

technokrata

Forradalmian új mobil headset

Kütyük

Forradalmian új mobil headset

A gyártók a jelek szerint a headset piacon is mindig tudnak valami újdonsággal szolgálni.

Az anorexiás divathullám először a mobil készülékek körében terjedt el, melynek mozgatórugója a 2004 nyarán debütált Motorola RAZR V3 volt. Most úgy tűnik, hogy a vékonyítási láz a telefonok után már a headseteket is megfertőzte.


Az Egyesült Államokbeli Orlando-ban megrendezett CTIA Wireless szakkiállításon jelen volt egy bizonyos Newton Peripherals nevezetű cég, mely egy minden korábbinál vékonyabb mobil headsettel rukkolt elő. A keresztségben MoGo BT Headset nevet kapott újdonság vastagsága mindössze 5 milliméter, ehhez pedig 25 milliméteres magasság és 50 milliméteres hossz társul.

A MoGo BT Headset azonban nem csak formai kialakítása, hanem egyéb technológiai megoldásai révén is egyedülállónak számít. Érdekesség például, hogy a készülék lemerült akkumulátorát egy notebook PCMCIA, vagy ExpressCard 34 slotjával is minden további nélkül fel lehet tölteni. A gyártó most egy újabb töltési eljárás kifejlesztésén is dolgozik: ennek lényege, hogy a headsetet akár egy hétköznapi mobiltelefon segítségével is fel lehet majd tölteni.

A kevesebb mint 10 gramm tömegű MoGo BT Headset Bluetooth 2.0 kompatibilis, egy feltöltéssel pedig maximum 6 órás beszélgetési időt, illetve 5 napos készenléti időt képes biztosítani a számunkra. A készülék várható ára egyelőre ismeretlen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp