Connect with us

technokrata

Exkluzív: Nokia 8600 – minden, amit tudni lehet róla

Kütyük

Exkluzív: Nokia 8600 – minden, amit tudni lehet róla

Friss információk a Nokia elérhető árú új prémium mobiljáról.

A Nokia minden korábbinál szélesebb rétegek számára szeretné elérhetővé tenni a ˝mobil luxust˝. A piacvezető finn gyártó úgy döntött, hogy egy újabb prémium kategóriás mobiltelefont honosít meg a piacon. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, már nem kell sokat várnunk a Nokia 8800, illetve a Nokia 8800 Sirocco Edition kistestvérének, a Nokia 8600-ának a hivatalos bejelentésére.

A hűvös eleganciát sugárzó, fekete színben pompázó Nokia 8600 (Luna) várakozások szerint nagymértékben hasonlít majd a tavaly debütált Sirocco-ra, de némileg egyszerűbb kivitelű és nem utolsó sorban jelentősen olcsóbb lesz annál. A relatíve nagyméretű TFT folyadékkristályos kijelző egy a gyártótól kiszivárgott dokumentáció szerint QVGA, vagyis 320×240 pixeles felbontású, és nem kevesebb mint 16 millió színárnyalatot képes megjeleníteni.

A hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modul némileg csalódást okoz, ugyanis az említett dokksi szerint a felbontása mindössze 640×480 képpont, vagyis 0,3 megapixel. Az S40 platform harmadik kiadására építkező Nokia 8600 GPRS, HSCSD és EDGE hálózatokban használható, UMTS (3G) viszont nincs benne. Ezenkívül említést érdemel még a Bluetooth 2.0 (A2DP) kompatibilitás, illetve az xHTML támogatású WAP 2.0 böngésző alkalmazás.

A szokásos szétcsúsztatható kialakítást kapott újdonságról jelen pillanatban az alábbi három kémfotó áll rendelkezésünkre.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek