Connect with us

technokrata

Hogyan nyerhetünk Nokia N95 szupermobilt?

Kütyük

Hogyan nyerhetünk Nokia N95 szupermobilt?

Nokia N95 teljesen ingyen és bérmentve? Pontosan!

A finn gyártó egy mobiltelefonos videó versennyel kívánja népszerűsíteni a sokak által várva várt N95-ös készüléket. A versenyben való részvételhez először is el kell készíteni egy ötletes és pofás mobiltelefonos videót, melyet aztán egy gyors regisztrációt követően fel kell tölteni a Nokia weboldalára. Azok a felvételek, melyeket az oldal látogatói a legtöbbször tekintenek meg, bekerülnek a döntőbe.

A döntőbe jutott alkotások közül egy szakmai zsűri választja ki az első helyezett. A verseny egyébként nyolcfordulós és minden egyes forduló egy hétig tart. Az április 2. és május 27. között zajló nemes versengés díjazottjai nem mással, mint egy-egy (összesen nyolc darab) Nokia N95-ös okostelefonnal lesznek gazdagabbak, kisfilmjük pedig bekerül az N95 televíziós reklámfilmjébe. Hajrá, győzzön a jobbik!

A kereskedelmi forgalomban mostanság debütáló Nokia N95-ben egy minden korábbi Nokia telefonénál nagyobb felbontású digitális fényképezőgép lakozik: a készülék Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotókat is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (30 fps) bírnak.

Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába.

A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó.

A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes.

A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség.

A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek