Connect with us

technokrata

100-ból 100 európainak van mobilja

Kütyük

100-ból 100 európainak van mobilja

A mobiltelefonok szépen lassan mindent elárasztanak.

Ékes bizonyítéka ennek, hogy a legfrissebb felmérések szerint az Európai Unióban a mobil penetráció elérte és már némileg meg is haladja a 103 százalékot. Magyarul elmondható, hogy papíron tulajdonképpen minden EU polgárnak van legalább egy mobiltelefonja. Összehasonlításképp, 2005-ben az Európai Unió mobil penetrációja még csak 95 százalék körül alakult.

Ebben a régióban ma körülbelül 478,4 millió mobil készülék van használatban. A penetráció Luxemburgban a legmagasabb, ahol is jelenleg már több mint 171 százalékos adatot regisztrál a hírközlési hatóság. A dobogó második fokán Olaszország áll, a maga ugyancsak nem szerény 134 százalékával, majd pedig Litvánia következik, 133 százalékos penetrációval. Németországban 100 lakosnak körülbelül 109 mobiltelefonja van, de például a franciák alaposan le vannak maradva: a galloknál 5 ember átlagosan csak négy mobillal rendelkezik.

Röviden a hazai viszonyokról: az idei januári megtorpanás után februárban újra bővült a magyarországi mobilpiac. Az év második hónapjában a három magyarországi mobilszolgáltató előfizetőinek száma 34 ezerrel, 9 millió 992 ezerre nőtt, közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság. A 100 főre jutó előfizetések száma januárban 98,9, februárban 99,2 volt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák