Connect with us

technokrata

Ócska, régi mobilért 5.000 forint – most újra!

Kütyük

Ócska, régi mobilért 5.000 forint – most újra!

A Pannon újraindítja népszerű használt mobil leadási akcióját.

Amennyiben 2007. április 3. és 2007. április 30. között vásárolunk új kártyás, vagy számlás Pannon előfizetést, akkor az új készülék árából 5.000 forintos kedvezményt ad a szolgáltató. A kedvezmény feltétele, hogy a leadott, használt készülék az IMEI száma alapján azonosítható legyen, valamint, hogy a készüléket leadó ügyfél a készülék tulajdonjogáról nyilatkozzon.

A Pannon újrahasznosítja az összegyűjtött régi telefonokat. Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója február elején százezernél is több használt mobilt adott át az Electro-Coord Magyarország Kht. (ECM) igazgatójának Ácson. A Pannon ˝közel a környezethez˝ programjának részeként begyűjtött készülékeket az ECM, az akkumulátorokat a Re´lem Kht. dolgozza fel.

A mobilkészülékek feldolgozásakor először a veszélyes hulladékot képező akkumulátorokat távolítják el szakszerűen, majd a megmaradt műanyagház és alaplap kerül feldolgozásra. ˝A feldolgozott hulladékból a készülékek alapanyagának akár 95 %-a is visszanyerhető, amelyet visszaszolgáltatunk az iparnak. Ezért fontos, hogy minél több régi készülék begyűjtésre kerüljön˝ – mondta Tóth Zoltán, az ECM ügyvezető igazgatója.

A mobilkészülékekben és akkumulátoraikban nehézfémek találhatók, ezért nagyon fontos, hogy ne illegális lerakókba kerüljenek, mert a talajba jutva szennyezik a termőföldeket és a talajvizet. Ráadásul a régebbi modellekben a nehézfémek – például higany, ólom, kadmium – aránya magasabb, mint az újabb készülékekben.

A használt mobilokat a Pannon boltjaiban már 2004 óta gyűjtik, a visszagyűjtött elektronikus hulladék együttes mennyisége 2004-ben 98 kilogramm, 2005-ben már 719 kilogramm volt. A Pannon 2006 novemberében indított kampányában 5.000 forint kedvezménnyel ösztönözte a használt mobilok leadását, melynek hatásra már 2006-ban megsokszorozódott a leadott elektronikus hulladékok mennyisége. Az akció sikere miatt a Pannon a határidőt 2007 januárjának végéig meghosszabbította.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek