Connect with us

technokrata

Fél tucat vadiúj Samsung okostelefon!

Kütyük

Fél tucat vadiúj Samsung okostelefon!

Tekintsünk bele egy kicsit a Samsung titkos terveibe!

A dél-koreai gyártóhoz közel álló források jelentése szerint a Samsung az idei esztendő hátra lévő részében hat vadonatúj okostelefont kíván bejelenteni. A magukat megnevezni nem kívánó források úgy tudják, hogy a fél tucat smartphone újdonság mindegyike a Microsoft nemrégiben debütált legújabb mobil operációs rendszerére, a Windows Mobile 6-ra fog épülni. Tudni lehet továbbá, hogy az összes új modellben lesz kamera, vagyis az új termékskálában nem lesz fényképezőgépet nélkülüző, puritán business készülék.

Addig is, amíg ezek az új modellek fel nem bukkannak, érdemes néhány szót ejtenünk a kereskedések polcain egy ideje már jelenlévő Samsung SGH-i600-as modellről. A Samsung Ultra Messaging néven is ismert újdonság nem más, mint egy ultra-vékony kialakítással rendelkező, teljes értékű QWERTY billentyűzettel felvértezett smartphone. A Windows Mobile 5.0 szoftveres készülék 113 milliméter hosszú, 59,4 milliméter széles és 11,8 milliméter vastag, tömege pedig mindössze 95 gramm.

A 320×240 képpontos felbontású, 2,3 colos képátlójú TFT kijelző 16 bites színmélységű, vagyis 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni. Az előlapi, VGA (640×480 képpont) felbontású kamera elsősorban videóhívásokhoz használatos, a hátul található fő fényképezőgép (CMOS) pedig maximum 1.280×960 pixeles felbontásban tud dolgozni.

A 64+128 MB belső memóriás, microSD (TransFlash) támogatású i600-ban egy háromnormás (900/1800/1900 MHz) GSM modul kapott helyet, de ami ennél sokkalta fontosabb, hogy 3G (UMTS) támogatás mellett 3,5G (HSDPA) és 802.11b/g szabványú Wi-Fi is került a telefonba.

Az energiaellátásról egy 1.200 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik. Az A2DP profilnak köszönhetően a sztereó Bluetooth headseteket is támogató készülék ára Európában 550 euró (135 ezer forint) körül mozog.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle