Connect with us

technokrata

Nokia N95: szétkapkodták az első szállítmányokat!

Kütyük

Nokia N95: szétkapkodták az első szállítmányokat!

A Nokia új csúcsmodellje iránt igen komoly kereslet mutatkozik.

A piacvezető finn gyártó másfél hete jelentette be, hogy megkezdte az N95 tömeggyártását, illetve kereskedőkhöz történő leszállítását. Az Egyesült Királyságban az elmúlt hétvégén bukkantak fel az első Nokia N95-ös készülékek, melyeket villámgyorsan, alig 2-3 nap alatt teljesen szétkapkodtak a vásárlók. A brit Vodafone-nál tegnap már nem lehetett kapni a telefonból és hasonlóképp a Carphone Warehouse is rendkívül gyorsan megszabadult a teljes raktárkészletétől. ˝Rendkívüli érdeklődés mutatkozik az N95 iránt˝ – nyilatkozta a Carphone Warehouse gazdasági igazgatója, aki elmondta, hogy a szigetországban rövid idő alatt több ezer Nokia N95 talált gazdára. A gyártó állítólag fel van készülve a rohamra és gyártósorainak jelentős részét N95-re lőtte be.

A Nokia hazai vezető termékspecialistája tegnap egy budapesti rendezvényen kérdésünkre azt nyilatkozta, hogy a Nokia N95 magyar szoftverének fejlesztése nemrégiben befejeződött. Mint megtudtam, a már egy ideje sorozatgyártásban lévő készülékből első körben azok az országok kapnak jelentősebb szállítmányokat, ahol komoly igény mutatkozik a nem éppen kétfilléres árú N95 iránt. Magyarul emiatt fordulhat elő az, hogy Németországban, vagy például az Egyesült Királyságban valamivel előbb kapható a telefon, mint nálunk. Emberünk elmondta továbbá, hogy már csak 2-3 hetet kell várni arra, hogy a mobil operátorok által már jó ideje tesztelt Nokia N95 Magyarországon hivatalosan is megjelenjen a kereskedelmi forgalomban.

A Nokia N95 a hazai kiskereskedőknél egy ideje már előrendelhető, még pedig 180-230 ezer forint körüli áron. Az egyik ilyen budapesti kereskedő elmondta, hogy a tegnapi napon 8 doboz Nokia N95-ös érkezett hozzá, melyeket estig egytől egyig el tudta adni, ráadásul jóval a Nokia ajánlott végfelhasználói ára felett.

A 170 ezer forintos (ajánlott) bruttó hazai kezdőárú Nokia N95 alaphelyzetben nem tartalmaz semmilyen navigációs térképet, GPS szoftvert viszont igen. Az első bekapcsolást követően a készülék automatikusan megpróbálja majd letölteni (például 3G-n) a magyar térképeket, de ezt akár mi magunk is megtehetjük az otthoni számítógépünk, illetve internet kapcsolatunk segítségével.

Nem túl jó hír, hogy a magyar térképek lefedettsége kezdetben csak 50 százalék körüli lesz, illetve, hogy a hang-alapú navigációért külön használati díjat kell majd fizetnünk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle