Connect with us

technokrata

Külföldi mobilozás: segít a Vodafone roaming árhívó

Kütyük

Külföldi mobilozás: segít a Vodafone roaming árhívó

A Vodafone Magyarország április elején vezeti be új fejlesztését, a roaming árhívót.

Ez az új megoldás megkönnyíti az ügyfelek számára a külföldön való telefonálás költségének tervezését. A szolgáltatásnak köszönhetően a Vodafone ügyfelei egy SMS elküldése után megtudhatják a cél vagy tartózkodási országra / hálózatra vonatkozó roaming hívásaik költségét.

Külföldi útjaik során többen kerülik a mobiltelefon használatát, mely részben arra vezethető vissza, hogy az emberek többsége bizonytalan abban, vagy egyáltalán nincs tisztában vele, hogy külföldön milyen percdíjon kezdeményezhet és fogadhat hívásokat. Ennek következtében úgy ˝védekeznek˝ az esetlegesen felmerülő nem várt költségek ellen, hogy külföldön egyáltalán nem használják a telefonjaikat. A Vodafone Magyarország legújabb fejlesztése, a roaming árhívó szolgáltatás erre a problémára kínál megoldást.

A szolgáltatást a Vodafone utólag és előre fizető ügyfelei, egyéni és üzleti előfizetői egyaránt igénybe vehetik. Az ügyfélnek mindössze annyit kell tennie, hogy a kiválasztott ország nevét szöveges üzenetben elküldi a 1702-es rövid hívószámra. Ha az előfizető még Magyarországon tartózkodik, akkor a válasz SMS-ben megkapja a preferált hálózatra vonatkozó hívásindítási és hívásfogadási percdíjat és a preferált hálózat nevét. Amennyiben külföldről küldi el az ország nevét, ha preferált hálózaton roamingol, a Vodafone megadja a preferált hálózatra vonatkozó árakat; ha nem preferált hálózaton, akkor megkapja az általa használt szolgáltatóra vonatkozó percdíjakat, illetve értesítést kap az ajánlott hálózatról is.

A szolgáltatás során a Vodafone összes roaming partnerére, azaz 161 országra vonatkozóan kérhető le információ.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák