Connect with us

technokrata

Symbian minden mennyiségben

Kütyük

Symbian minden mennyiségben

Az okostelefon piacon továbbra sem veszélyezteti semmi a Symbian elsőségét.

Az ABI Research piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy a Symbian operációs rendszernek jelenleg mintegy 73 százalékos a piaci részesedése, ami ugyebár több mint meggyőző előnyt jelent a riválisokkal szemben. A Symbian tábor legjelesebb képviselője a világ elsőszámú mobilgyártójaként jegyzett Nokia. Egy érdekes adat: a 2006-ban forgalomba hozott 70,9 millió darab okostelefon 56,4 százalékát a finn gyártó szállította le. Ez egész konkrétan 40 millió smartphone-t jelent.

A Symbiannak jelenleg tehát igen csak jól alakulnak a dolgai, azonban a piackutatók előrejelzései azt mutatják, hogy a jövőben alaposan meg fog erősödni a cég konkurenciája. Amennyiben hihetünk ezeknek a prognózisoknak, akkor 2012-ben már ˝csak˝ 46 százalékos piacrészt fog birtokolni a Symbian. Felmerülhet a kérdés, hogy mitől, illetve kitől kell tartania a cégnek? Nos elsősorban a nyílt forrású Linux-tól, illetve a mostanság már mobil fronton is egyre komolyabb támadásokba lendülő Microsoft-tól.

Mint ismeretes, a Symbian munkatársai a napokban jelentették be, hogy elkészült a Symbian OS v9.5, mely lefelé kompatibilis az összes, 9-es verziószámot viselő korábbi operációs rendszerrel. A 9.5-ös szoftver jelentős sebességnövekedést hoz, melyet a felhasználók a hétköznapi gyakorlatban nagyon is megtapasztalhatnak majd. Az új szoftver ezenkívül minden korábbinál kevesebb memóriát és processzoridőt használ, valamint jelentős mértékben képes a készülékek fogyasztásának csökkentésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle