Connect with us

technokrata

Nokia N95: mikor érkezik már hazánkba?

Kütyük

Nokia N95: mikor érkezik már hazánkba?

Friss információk a várva várt Nokia újdonságról.

Azt hiszem, nem járok messze az igazságtól, ha azt állítom, hogy napjaink egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó készülék a Nokia N95. Éppen ezért egy ma délelőtti Nokia sajtórendezvényen ismét ˝letámadtam˝ a gyártó hazai termékspecialistáját, hogy ugyan mesélje már el, hogy mikortól lesz kapható hazánkban az N95!

Emberünk elmondta, hogy a Nokia N95 magyar szoftverének fejlesztése nemrégiben befejeződött. Mint megtudtam, a már egy ideje sorozatgyártásban lévő készülékből első körben azok az országok kapnak jelentősebb szállítmányokat, ahol komoly igény mutatkozik a nem éppen kétfilléres árú N95 iránt. Magyarul emiatt fordulhat elő az, hogy Németországban, vagy például az Egyesült Királyságban valamivel előbb kapható a telefon, mint nálunk. Emberünk elmondta továbbá, hogy már csak 2-3 hetet kell várni arra, hogy a mobil operátorok által már jó ideje tesztelt Nokia N95 Magyarországon hivatalosan is megjelenjen a kereskedelmi forgalomban. A Nokia N95 a hazai kiskereskedőknél egy ideje már előrendelhető, még pedig 180-230 ezer forint körüli áron.

A 170 ezer forintos (ajánlott) bruttó hazai kezdőárú Nokia N95 alaphelyzetben nem tartalmaz semmilyen navigációs térképet, GPS szoftvert viszont igen. Az első bekapcsolást követően a készülék automatikusan megpróbálja majd letölteni (például 3G-n) a magyar térképeket, de ezt akár mi magunk is megtehetjük az otthoni számítógépünk, illetve internet kapcsolatunk segítségével.

Nem túl jó hír, hogy a magyar térképek lefedettsége kezdetben csak 50 százalék körüli lesz, illetve, hogy a hang-alapú navigációért külön használati díjat kell majd fizetnünk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák