Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egy egész folyónyi vezetékmentes Internet

Kütyük

Egy egész folyónyi vezetékmentes Internet

A Temze londoni szakasza óriási Wi-Fi hotspottá vált.

A folyó mintegy 22 kilométeres szakaszán vált lehetővé a vezetékmentes internetezés. Londonban járatosaknak: a Millenium Dome-tól (ami Greenwich-ben van) egészen a Millbankig; ráadásul a következő két hónap során a lefedettség további területekkel fog nőni. A Thames Online szolgáltatás úgynevezett mesh networking technológiát használ (mint amit a mostanában útjára induló 100 dolláros laptop is alkalmaz), összesen 100 hozzáférési pont révén. Ez lehetővé teszi a felhasználóknak a roamingolást, vagyis azt, hogy a folyón anélkül közlekedhessenek, hogy megszakadna a hozzáférésük egy alacsony jelerősség miatt. Vagyis tulajdonképpen a Temze egyetlen hatalmas Wi-Fi hotspottá vált.

Mindez azonban nincsen ingyen – sőt, rövid távon elég borsos árat kell érte fizetni. 3 fontba kerül egy órányi vezetékmentes internetezés, ami magyar pénzre átszámítva 1100-1200 forintot jelent. Egy napnyi Wi-Fiért ennek nagyjából a dupláját, míg egy hónapnyi hozzáférésért a tripláját kell kicsengetni. A hálózat révén azonban lehetőség nyílik hangalapú kommunikációra is, GPS követésre, de a folyó teherforgalmát is meg lehet figyelni, vagy rá lehet csatlakozni a zártláncú kamerás megfigyelőrendszerre.

A fentiekből adódóan, illetve a folyót, mint közlekedési közeget tekintve az üzemeltetők elsősorban nem a helyi lakosokra számítanak. A turistáktól, illetve az üzleti vállalkozásoktól várnak érdeklődést, de a helyi kormányzati és segélyszolgálatokat is szívesen tudnák ügyfeleik között.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés