Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobilitás új értelmet nyer!

Kütyük

A mobilitás új értelmet nyer!

A PanTel és a Wiera kísérleti mobil VoIP szolgáltatást indít – Nokia mobilokon.

A PanTel és a Wiera bemutatta Mobil VoIP (Voice over Internet Protocol) kísérleti szolgáltatását, mely elsőként teszi lehetővé Magyarországon a WLAN hálózatok feletti mobiltelefonálást vezetékes telefonszámmal. Az új Mobil VoIP szolgáltatás Magyarországon az első olyan távközlési megoldás, mely egyesíti a vezetékes, a mobil és az internetalapú telefonszolgáltatások előnyeit. A kísérleti szolgáltatást a PanTel 1.000 előfizetője számára teszi elérhetővé, majd a tesztidőszak kiértékelése után, várhatóan 2007. május 1-jétől kerül kereskedelmi forgalomba a Mobil VoIP.

A PanTel és a Wiera Mobil VoIP szolgáltatása megtartja az internetezők körében népszerű VoIP telefonszolgáltatások előnyeit, míg az eddigi hátrányokat kiküszöböli, és új lehetőségekkel bővíti. Az új Mobil VoIP szolgáltatás előnye, hogy vezetékes telefonszámmal kezdeményezhetnek a felhasználók hívásokat, és mindehhez nincs szükség számítógépre vagy bármilyen internethez csatlakoztatott berendezésre. A szolgáltatás igénybevevője, egy Wi-Fi, azaz vezeték nélküli internethálózatokhoz való csatlakozásra alkalmas Nokia mobilkészülékkel nemcsak hívást kezdeményezhet, de bármelyik vezetékes vagy mobil telefonhálózatból fogadhat is hívásokat.

˝A PanTel a ma bevezetett szolgáltatásával mobilitást ad az internetes telefóniához˝ – mondta el Valló Ferenc, a PanTel marketingigazgatója. ˝A PanTel megalapítása óta az Internet- és IP alapú telefon szolgáltatások magyarországi élharcosa. A most bevezetett szolgáltatással nem csak Magyarországon, hanem Európában is elsők között osztjuk meg egy világszínvonalú technológia gyümölcseit felhasználóinkkal. Külön öröm, hogy ezt a Nokia partnereként valósíthattuk meg, a Wiera hálózatán. Meglévő ügyfeleink – köztük a közelmúltban bevezetett meztelen ADSL szolgáltatásunkat igénybevevő ügyfelek – most ingyen kipróbálhatják a vezeték nélküli IP telefóniát. Mindezt nem csak a lakásukban, hanem több száz HotSpotban is˝.

˝A Nokia elkötelezett az előre mutató technikai újítások mellett, amelyek könnyebbé teszik a felhasználók életét. A Mobil VoIP szolgáltatás bevezetésével a Nokia is hozzájárul az első mobil konvergens hangszolgáltatás elindításához Magyarországon. Az internet alapú telefonáláshoz már nincs szükség számítógépre, a készüléktulajdonosnak internetalapú hívásai lebonyolításához elég egy konvergens Nokia mobillal rendelkeznie. A VoIP hívások kezelésé egyszerű. Elég a készüléken megnyitni a Névjegyzék funkciót a hívni kívánt névnél, s az internetes telefonszám kiválasztásával a hívás máris indítható˝ – nyilatkozta Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója. ˝A Mobil VoIP szolgáltatást jelenleg a Nokia N80 Internet Edition és a Nokia E65 készülékekkel, valamint a közeljövőben megjelenő Nokia N95, E61i és E90 eszközökkel lehet majd igénybe venni. Ezeken kívül a Nokia N80 készülék Nokia Software Updater program segítségével egy egyszerű szoftverfrissítés után alkalmassá válik a Mobil VoIP szolgáltatás beállítására majd igénybevételére˝ – tette hozzá Dankovics Tamás.

˝A Wiera a világpiaci trendek alapján is óriási jelentőségűnek látja, hogy mára már megvalósult annak lehetősége, hogy a Wi-Fi, vezeték nélküli hálózatok is képesek – jelentős árelőnnyel – mobiltelefon-hívások lebonyolítására. Nagy öröm számunkra, hogy ma bejelenthettük, hogy Magyarországon a Wiera hálózatán keresztül is lehet mobiltelefonálni˝ – mondta Németh Tamás, a Wiera stratégiai igazgatója.

A Mobil VoIP kísérleti szolgáltatást a PanTel honlapján található ügyfélcentrumban igényelhetik a PanTel, meglévő, vagy új egyéni előfizetéssel rendelkező ügyfelei. Az előfizetők a kompatibilis Nokia mobilkészüléküket, a számos Wiera HotSpot egyikéhez csatlakozva egyszerűen beállíthatják, hogy telefonhívásaikat egy 06-21-es telefonszámról bonyolíthassák. Hívásaikat az Interneten keresztül, a PanTel hálózata kezeli, így mind a bejövő, mind pedig a kimenő hívások a PanTel kapcsolóközpontjain és nagy sávszélességű hálózatán keresztül történnek, garantálva ezzel a hagyományos telefonhálózatokon megszokott hívásminőséget.

A kísérleti szolgáltatás időtartama alatt a Wiera internetes HotSpotjain keresztül minden előfizető 100 perc ingyenes telefonbeszélgetést kezdeményezhet belföldi vezetékes irányba. A 100 perc igénybevétele után a szolgáltatás hívás kezdeményezésre nem vehető igénybe, de hívások fogadása továbbra is lehetséges.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés