Connect with us

Hirdetés

technokrata

28 megabites netezés – mobiltelefonnal!

Kütyük

28 megabites netezés – mobiltelefonnal!

A mobiltelefonos adatátviteli technológiák tovább gyorsulnak.

A Qualcomm bejelentette, hogy még az idei esztendőben ki fogja adni első HSPA+ kompatibilis megoldását, az MDM8200 típusjelzésű ˝Mobile Data Modem˝-et. A 3GPP Release 7 szabványra építkező HSPA+ minden korábbinál nagyobb mobil adatátviteli sebességet valósít meg. A HSPA+ segítségével akár 28 Mbit/s-os letöltési-, illetve 11 Mbit/s-os feltöltési sebesség is elérhető, ezenkívül pedig tovább csökken a válaszidő.

Mint ismeretes, az UMTS (3G) legfeljebb 384 Kbit/s-os download sávszélességet biztosít a felhasználók számára, a HSDPA (3,5G) maximális elméleti sebessége pedig 14 Mbit/s körül alakul. Itt jegyzendő meg, hogy az Ericsson éppen a napokban jelentette be, hogy 2009-re 1 Mbit/s-ra kívánja gyorsítani a 236 Kbit/s-os EDGE-et (2,75G), még pedig az EDGE Evolution révén.

Hazánkban mindhárom mobil szolgáltató rendelkezik UMTS-sel, azonban jelen pillanatban még csak a T-Mobile biztosít HSDPA szolgáltatást az ügyfelei számára. Ez az eleinte 1,5 Mbit/s-os HSDPA ma már 3 Mbit/s-os sebességgel száguld, és valamikor a közeljövőben 7 Mbit/s-ra fog gyorsulni. A T-Mobile CeBIT-es standján egyébként már élőben kipróbálható volt a 7 Mbit/s-os mobil száguldás.

A Mobilkom Austria A1 február vége óta már nem csak HSDPA-t, hanem villámgyors feltöltést kínáló HSUPA-t is szolgáltat, melynek segítségével Európában először 1,4 Mbit/s-os feltöltési sebesség is elérhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés