Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ki internetezik a legtöbbet?

Kütyük

Ki internetezik a legtöbbet?

Függés, drót nélkül.

Nemrég került kiértékelésre az a felmérés, melyet az egyesült államokbeli Pew Internet & American Life Project végzett el. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy az otthoni, vezetékmentes hálózati csatlakozással rendelkező felhasználók internetezési szokása mennyiben tér el azoktól, akik valamilyen kábeles megoldást használnak. A 798 emberre kiterjedő kutatás elvégzése során úgy találták, hogy az ezt a közeget használó internetezők 72 százaléka legalább naponta egyszer ellenőrzi e-mailjeit. Ez jelentősen magasabb arány, mint amit a vezetékes szélessávot használók körében mértek (63 százalék). Hasonló állapotra világított rá a felmérés a hírolvasási szokások összevetése esetében is.

Mindazonáltal a technika az évek óta töretlenül tartó wireless-fejlődés ellenére továbbra is relatíve alacsony részesedést mondhat magának a szélessávú internetezők körében. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek csak 34 százaléka került kapcsolatba a technikával, és mindössze a részt vevők 19 százaléka nyilatkozott úgy, hogy otthon is használ Wi-Fit. Az eredmények értékeléséhez vezető kulcs tehát a felhasználói tábor összetételében van. A vezetékmentes hozzáféréssel internetezők többsége a 18 és 49 éves korosztályból kerül ki, míg az általános Internet népesség zöme inkább 30 és 64 éves kor közötti. A wi-fisek 56 százaléka férfi, ami szintén magasabb arány, mint az általános ráta (46 százalék). A gyakoribb, tovább tartó internetezés tehát azért sajátja a wireless csatlakozással bíróknak, mert a népesség technikai újdonságokra fogékonyabb, „technokratább” rétegéből kerülnek ki.

Azt is megvizsgálta a felmérés, hogy a megkérdezettek milyen eszközön keresztül kapcsolódtak a Világhálóra. Az eredmények szerint a 30 évnél fiatalabbak 40 százaléka rendelkezett notebookkal, az ilyen készülékeknél pedig már évek óta kézenfekvő a Wi-Fi használata (elsősorban az Intel Centrino platformjának köszönhetően). 40 százalékuk Internet-képes mobiltelefonnal (is) rendelkezik, amit szintén használnak ilyen célokra, viszont wireless képességgel bíró PDA-ja csak 17 százalékuknak volt, a felmérés adatai szerint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés