Connect with us

technokrata

Ki internetezik a legtöbbet?

Kütyük

Ki internetezik a legtöbbet?

Függés, drót nélkül.

Nemrég került kiértékelésre az a felmérés, melyet az egyesült államokbeli Pew Internet & American Life Project végzett el. A kutatók arra voltak kíváncsiak, hogy az otthoni, vezetékmentes hálózati csatlakozással rendelkező felhasználók internetezési szokása mennyiben tér el azoktól, akik valamilyen kábeles megoldást használnak. A 798 emberre kiterjedő kutatás elvégzése során úgy találták, hogy az ezt a közeget használó internetezők 72 százaléka legalább naponta egyszer ellenőrzi e-mailjeit. Ez jelentősen magasabb arány, mint amit a vezetékes szélessávot használók körében mértek (63 százalék). Hasonló állapotra világított rá a felmérés a hírolvasási szokások összevetése esetében is.

Mindazonáltal a technika az évek óta töretlenül tartó wireless-fejlődés ellenére továbbra is relatíve alacsony részesedést mondhat magának a szélessávú internetezők körében. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek csak 34 százaléka került kapcsolatba a technikával, és mindössze a részt vevők 19 százaléka nyilatkozott úgy, hogy otthon is használ Wi-Fit. Az eredmények értékeléséhez vezető kulcs tehát a felhasználói tábor összetételében van. A vezetékmentes hozzáféréssel internetezők többsége a 18 és 49 éves korosztályból kerül ki, míg az általános Internet népesség zöme inkább 30 és 64 éves kor közötti. A wi-fisek 56 százaléka férfi, ami szintén magasabb arány, mint az általános ráta (46 százalék). A gyakoribb, tovább tartó internetezés tehát azért sajátja a wireless csatlakozással bíróknak, mert a népesség technikai újdonságokra fogékonyabb, „technokratább” rétegéből kerülnek ki.

Azt is megvizsgálta a felmérés, hogy a megkérdezettek milyen eszközön keresztül kapcsolódtak a Világhálóra. Az eredmények szerint a 30 évnél fiatalabbak 40 százaléka rendelkezett notebookkal, az ilyen készülékeknél pedig már évek óta kézenfekvő a Wi-Fi használata (elsősorban az Intel Centrino platformjának köszönhetően). 40 százalékuk Internet-képes mobiltelefonnal (is) rendelkezik, amit szintén használnak ilyen célokra, viszont wireless képességgel bíró PDA-ja csak 17 százalékuknak volt, a felmérés adatai szerint.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle