Connect with us

technokrata

Apple iPhone: nem lesz ott a CeBIT-en!

Kütyük

Apple iPhone: nem lesz ott a CeBIT-en!

A sikervárományos készülék európai premierje tovább várat magára.

Néhány napja arról számoltunk be, hogy német lapértesülések szerint az Egyesült Államokban január elején bejelentett Apple iPhone-nal az európai érdeklődők először a CeBIT 2007 szakkiállításon találkozhatnak majd. Most kiderült, hogy a hír kacsa volt, vagyis az Apple hivatalosan nem lesz jelen a rendezvényen és maga az iPhone készülék sem kiállítva a Lifestyle@CeBIT-en.

Az Apple legutóbb 1999-ben vett részt a hannoveri rendezvényen. Idén egyébként március 15. és 21. között rendezik meg a kiállítást. Mint ismeretes, a CeBIT mostanság egyre nehezebb helyzetben van. Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a CeBIT szervezői bejelentették, hogy a rendezvény a jövő esztendőtől kezdve már egy nappal rövidebb lesz. Míg az eddigiekben és az idén is hét napos a kiállítás, addig a CeBIT 2008 már csak hat napon keresztül várja majd a látogatókat.

Német lapértesülések szerint a CeBIT idén mintegy 6 millió eurós veszteséget fog termelni. Néhány hónappal ezelőtt még sokkal rózsásabbnak tűnt a helyzet, ekkor ugyanis még több mint 11 millió eurós várható nyereségről beszéltek a szervezők.

Elemzők szerint a CeBIT vélhetően már sohasem lesz olyan, mint régen volt. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a mobil telekommunikációs iparág krémje, a legnagyobb gyártók az elmúlt hónapokban gyakorlatilag egymás után jelentették be, hogy hivatalosan nem lesznek jelen az idei CeBIT szakkiállításon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp