Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szenzáció: 4,7 mm vastag Samsung mobil!?

Kütyük

Szenzáció: 4,7 mm vastag Samsung mobil!?

A mobiltelefonok egyre csak vékonyabbak és vékonyabbak lesznek…

Úgy tűnik, hogy a mobil készülékek vékonyítása továbbra sem áll meg. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a világ jelenlegi legvékonyabb mobilját gyártó Samsung hamarosan egy minden korábbinál vékonyabb kijelzőt és ezáltal még karcsúbb telefonokat kíván meghonosítani a piacon.

Mint ismeretes, a dél-koreai székhelyű gyártó a nemrégiben Barcelonában megrendezett 3GSM Világ Kongresszuson jelentette be Ultra Edition II sorozatú legújabb készülékeit. Az ezekben a modellekben elhelyezett folyadékkristályos kijelző modulok vastagsága 1,9 milliméter. A Samsungnál azonban szakadatlanul folynak a fejlesztések, így a közeljövőben debütáló Ultra Edition III termékcsalád tagjaiba már 1,2 milliméter vastag LCD-ket fognak szerelni. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Samsung következő ultra-vékony, candybar, vagyis hagyományos kialakítású telefonja már csak alig 4,7 milliméter vastag lesz. Pestiesen szólva, ez aztán nem semmi!

A világ legvékonyabb mobiltelefonja címet egészen a közelmúltig a Samsung SGH-X820-as készülék birtokolta, a maga 6,9 milliméteres vastagságával. A 3GSM Világ Kongresszuson debütált Samsung SGH-U100 azonban még ezen is túltett: a legfrissebb aneroxiás modell vastagsága mindössze 5,9 milliméter!

A Samsung U100 105,5 milliméter hosszú és 50 milliméter széles. Az 1,93 colos képátlójú TFT kijelző 262 ezer színárnyalatú és 220×176 képpontos felbontású. Míg az elődmodellben egy 2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép volt, addig a Samsung Ultra Edition 5.9 segítségével immár akár 3 megapixeles fényképek is készíthetők. A videófelvevős kamera mellett említést érdemel továbbá a 70 MB kapacitású belső memória, illetve a Bluetooth (A2DP) vezeték nélküli adatátvitel.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Samsung újdonság GPRS és EDGE kompatibilis, vagyis az UMTS és HSDPA egyelőre még hiányzik belőle. A TV-kimenetes, USB 2.0 kompatibilis Samsung Ultra Edition 5.9 várhatóan már a jövő hónaptól kezdve kapható lesz, ára 270 euró (70 ezer forint) körül alakul majd.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés