Connect with us

technokrata

Szenzáció: 4,7 mm vastag Samsung mobil!?

Kütyük

Szenzáció: 4,7 mm vastag Samsung mobil!?

A mobiltelefonok egyre csak vékonyabbak és vékonyabbak lesznek…

Úgy tűnik, hogy a mobil készülékek vékonyítása továbbra sem áll meg. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a világ jelenlegi legvékonyabb mobilját gyártó Samsung hamarosan egy minden korábbinál vékonyabb kijelzőt és ezáltal még karcsúbb telefonokat kíván meghonosítani a piacon.

Mint ismeretes, a dél-koreai székhelyű gyártó a nemrégiben Barcelonában megrendezett 3GSM Világ Kongresszuson jelentette be Ultra Edition II sorozatú legújabb készülékeit. Az ezekben a modellekben elhelyezett folyadékkristályos kijelző modulok vastagsága 1,9 milliméter. A Samsungnál azonban szakadatlanul folynak a fejlesztések, így a közeljövőben debütáló Ultra Edition III termékcsalád tagjaiba már 1,2 milliméter vastag LCD-ket fognak szerelni. Amennyiben hinni lehet a pletykáknak, a Samsung következő ultra-vékony, candybar, vagyis hagyományos kialakítású telefonja már csak alig 4,7 milliméter vastag lesz. Pestiesen szólva, ez aztán nem semmi!

A világ legvékonyabb mobiltelefonja címet egészen a közelmúltig a Samsung SGH-X820-as készülék birtokolta, a maga 6,9 milliméteres vastagságával. A 3GSM Világ Kongresszuson debütált Samsung SGH-U100 azonban még ezen is túltett: a legfrissebb aneroxiás modell vastagsága mindössze 5,9 milliméter!

A Samsung U100 105,5 milliméter hosszú és 50 milliméter széles. Az 1,93 colos képátlójú TFT kijelző 262 ezer színárnyalatú és 220×176 képpontos felbontású. Míg az elődmodellben egy 2 megapixeles felbontású digitális fényképezőgép volt, addig a Samsung Ultra Edition 5.9 segítségével immár akár 3 megapixeles fényképek is készíthetők. A videófelvevős kamera mellett említést érdemel továbbá a 70 MB kapacitású belső memória, illetve a Bluetooth (A2DP) vezeték nélküli adatátvitel.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Samsung újdonság GPRS és EDGE kompatibilis, vagyis az UMTS és HSDPA egyelőre még hiányzik belőle. A TV-kimenetes, USB 2.0 kompatibilis Samsung Ultra Edition 5.9 várhatóan már a jövő hónaptól kezdve kapható lesz, ára 270 euró (70 ezer forint) körül alakul majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp