Connect with us

technokrata

Késik a Nokia N95 szupermobil

Kütyük

Késik a Nokia N95 szupermobil

A sokak által várva várt Nokia N95 piaci debütálása némileg késni fog.

A korábbi híradások még arról szóltak, hogy várhatóan március első napjaiban indul meg a Nokia N95 európai nagykereskedőkhöz történő szállítása, és ezt követően, valamikor március második felében jelenik meg a telefon a kiskereskedelemben. Ehhez képest a legfrissebb információk szerint az N95 szállítása csak március végén, forgalmazása pedig valamikor április második felében kezdődik meg.

A hír minden bizonnyal igaz, ugyanis a napokban a Nokia hazai képviselete is módosította az első végleges verziójú, sajtónak szánt N95 tesztkészülékek szállítási dátumát, március végéről április végére. A késés pontos oka egyelőre ismeretlen, de minden bizonnyal arról van szó, hogy a készülék szoftvere még némi fejlesztést igényel.

Nokia N95
A Nokia N95-ben egy minden korábbi Nokia telefonénál nagyobb felbontású digitális fényképezőgép lakozik: a készülék Carl Zeiss optikás kamerájával akár 5 megapixeles felbontású fotókat is készíthetők, a vele lőtt videók pedig – a gyártó szerint – a DVD-ékéhez hasonló minőséggel (30 fps) bírnak. Az elkészült fényképek és videók nem csak a telefon kijelzőjén, hanem akár egy hagyományos televíziós készüléken is megtekinthetők, ugyanis többek közt TV-kimenet is került a kis masinába.

A Nokia N95 TFT technológiájú LCD-je egyrészt nagy méretéről, másrészt nagy felbontásáról és színmélységéről ismerszik meg. A 2,6 colos képátlóval rendelkező display 240×320 pixelt, illetve 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak.

A finnek természetesen a digitális zenék szerelmeseiről sem feledkeztek meg, melynek ékes bizonyítéka a fejlett MP3/AAC lejátszó, a 3D hangzás, illetve a standard 3,5 milliméteres audio csatlakozó.

A Symbian operációs rendszerű Nokia N95 nem csak a GPRS, EDGE és 3G (UMTS) hálózatokban használható, hanem akár 3,5G (HSDPA) és Wi-Fi (802.11b/g) adatátvitelre is képes. A kétirányban is szétcsúsztatható smartphone kapcsán említést érdemel továbbá az integrált GPS-vevő, az UPnP, Bluetooth 2.0 és USB 2.0 kompatibilitás, a MiniMap böngésző alkalmazás, a nagy teljesítményű 3D grafika, a 160 MB-os belső memória, illetve a microSD memóriakártyás bővíthetőség.

A 120 gramm tömegű telefon alaphelyzetben 99x53x21 milliméteres méretekkel rendelkezik. A Nokia N95 kártyafüggetlen kezdőára 550 euró, vagyis mintegy 140 ezer forint körül fog alakulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp