Connect with us

technokrata

Érintés nélküli zenehallgatás, digitális hi-fi hatással

Kütyük

Érintés nélküli zenehallgatás, digitális hi-fi hatással

Nincs vezeték, nincs gond: az új MEX-BT2500 segítségével most vezetés közben is hallgathatjuk kedvenc zenéinket, a beépített Bluetooth kapcsolaton keresztül.

A modern digitális életvitel azt jelenti, hogy mindig, mindenhová magunkkal vihetjük zenei gyűjteményünket, méghozzá a mobilon… így még vezetés közben is biztonságosan hallgathatunk zenét. A Sony MEX BT2500 modellje, az új, stílusos autós CD tuner lenyűgözően egyszerű, vezeték nélküli megoldást kínál a digitális zenetartalom lejátszására méghozzá kiváló minőségben… egy Bluetooth funkcióval ellátott mobiltelefon segítségével.

Manapság már alapfunkciónak számít a mobiltelefonokban a Bluetooth funkció, amely tökéletes megoldást nyújt azoknak a sofőröknek, akiknek vezetés közben is elérhetőnek kell maradniuk. A MEX-BT2500 nem csak érintés nélküli telefonálást tesz lehetővé, hanem a Bluetooth A2DP specifikációt is támogatja. A Sony Ericsonnál és más gyártóknál is rohamosan terjedő új technológia lehetővé teszi a digitális zenetartalom vezeték nélküli közvetítését – a mobiltelefonról egyenesen az autó hangszóróira.

A MEX-BT2500 egyszerűen telepíthető, érintésmentes megoldást nyújt olyan esetekre, amikor vezetés közben kell telefonálnunk. A fejhallgató Bluetooth kapcsolaton keresztül áll összeköttetésben a mobiltelefonnal. Így vezetés közben is nyugodtan telefonálhatunk – nincs szükség vezetékre, sem telefontartóra. A fejegység szuperérzékeny beépített mikrofonjának köszönhetően nincs szükség Bluetooth fejegységre, sem érintés nélküli autós készletre. A bejövő hívásokat egyetlen gombnyomással fogadhatjuk a fejegységen keresztül, sőt az utolsó szám újrahívását is azon keresztül vezérelhetjük.

Nemcsak a Bluetooth funkcióval ellátott Sony Walkman-ünket használhatjuk, mert a Sony TMR-BT10 Bluetooth egység használatával gyakorlatilag bármelyik audio eszközünk felszerelhető Bluetooth funkcióval, a fejhallgató bemeneten keresztül. A MEX-BT2500 előlapja jelzi, ha Bluetooth forrást csatlakoztatunk hozzá. Az előlapon AUX bemenet is található, így bármilyen audio lejátszó hozzákapcsolható a fejhallgató csatlakozón keresztül. Ez elsősorban azoknak hasznos, akik nem rendelkeznek Bluetooth adapterrel. A központi fejegységet egy infravörös, kártya nagyságú távirányítóval vezérelhetjük.

A MEX-BT2500 támogatja az A2DP-t (Advanced Audio Distribution Profile), mellyel csúcsminőségű digitális audió tartalom válik elérhetővé, Bluetooth kapcsolaton keresztül. Ez azt jelenti, hogy az A2DP funkcióval ellátott mobiltelefonon (vagy bármi egyéb A2DP-vel ellátott eszközön) tárolt zenetartalom meghallgatható az autó hangszóróin keresztül: vezeték nélküli, tiszta, széles frekvenciájú zeneélmény. Ez az egyetlen módja annak, hogy valódi digitális „hi-fi” hatást érjünk el az autónkban. A Bluetooth kapcsolat hangminősége össze sem hasonlítható a hagyományos FM jelátadáson alapuló kapcsolattal.

A Bluetooth kapcsolatnak ezen felül nagy előnye a „láthatatlanság”. Nincsenek vezetékek, nincs telefontartó és nincsenek tapadókorongok. Senki sem látja, hogyha éppenséggel zenét hallgatunk, vagy telefonálunk.

A MEX-BT2500-et a legújabb fejlesztésű rázkódásvédelemmel látták el, a minél tökéletesebb CD hangzás érdekében. A DRIVE-S rendszer 4X52 W hangerőt biztosít, méghozzá szuperalacsony torzítású MOSFET erőforráson keresztül. A tökéletes CD hangzásról 24-bit D/A konvertáló gondoskodik. A digitális MP3 és WMA formátumokat Bluetooth kapcsolaton keresztül játssza le, szintén kiváló minőségben.

A Sony MEX-BT2500 2007 márciusától áll a vásárlók rendelkezésére Európa szerte.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp