Connect with us

Hirdetés

technokrata

2008 elején jön a második Apple iPhone!

Kütyük

2008 elején jön a második Apple iPhone!

A következő iPhone-ból már a gyors adatátvitel sem fog hiányozni.

A sok érdekes újítást hozó Apple iPhone bejelentése igen csak felforgatta a piacot, de azért ez sem egy tökéletes készülék. A hosszú és nehéz szülés eredményképp az év első napjaiban világra jött első Apple mobiltelefon tudását és újszerű megoldásait az egész szakma elismeri, azonban tény, hogy nagyon sok kritika éri az iPhone-t, elsősorban fejletlen wireless funkciói miatt. Egész konkrétan arról van szó, hogy a készülékből sajnos, úgy ahogy van kimaradt az UMTS támogatás, no és persze a villámgyors HSDPA is hiányzik belőle.

A gyártóhoz közelálló források jelentése szerint ezek azért maradtak ki az iPhone-ból, mert annak fő piacán, az Egyesült Államokban ma még nagyon gyér érdeklődés mutatkozik az igazán gyors mobil adatátviteli szolgáltatások iránt. Ezen források azt is tudni vélik, hogy az Apple a most bejelentett első iPhone mellett egy második, immár 3G kompatibilis iPhone-t is tervezett, melynek bejelentésére feltehetőleg már nem kell olyan sokat várnunk, mint az első modellre. A legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a második Apple iPhone az Egyesült Államokban várhatóan 2008 januárjában jelenik majd meg a kereskedelmi forgalomban. Az európai debütálás várható időpontját egyelőre sűrű homály fedi.

Korábban olyan pletykák is szárnyra keltek egyébként, melyek szerint az Apple egy egyszerű szoftverfrissítés révén engedélyeztetni fogja a 3G-t a most bejelentett iPhone-ban, ezen információkat azonban több forrásból is cáfolták, mondván, hogy az iPhone-ban egyszerűen nincs benne a 3G hardver.

Mint ismeretes, az Apple a Macworld 2007 rendezvényt használta fel arra, hogy hivatalosan is fellebbentse a fátylat a sokak által várva várt iPhone-ról. Tulajdonképpen mi is ez az új készülék? Egyrészt természetesen egy mobiltelefon, másrészt egy fejlett multimédiás lejátszó berendezés, harmadrészt pedig egy internetezésre, illetve munkára is használható személyi asszisztens. A gyártó gyakorlatilag apait-anyait beleadott az iPhone fejlesztésébe.

Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is.

A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd. A 4 GB-os alapmodell ára 499 dollár, a 8 GB-os verzió pedig 599 dollárba kerül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés