Connect with us

technokrata

Oldal.info – az első magyar Digg

Kütyük

Oldal.info – az első magyar Digg

Linkajánló – immár magyarul is.

Az internettel együtt születtek meg az első linkajánló odalak, amelyek a keresőket egészítették ki. Ezeket az interaktív web támasztotta fel: értelmet adott a kőkorszak hősi halottainak azzal, hogy egyrészt nyílttá tette a linkajánlást, de ezt ellensúlyozandó, értékelhetővé is tette az ajánlatokat. Így működik pl. a Digg is. És hogy nagyon népszerű, mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyre több másolata készül: nemrég pl. a Yahoo csinált egyet, de készül már a Microsofté és a Google-é is.

Csakhogy ezek mind angolul beszélnek, akárcsak a látogatóik, így érhető, hogy csak kevesen használják itthon. Az aktív közönségnek ugyanis teljesen felesleges magyar oldalakat ajánlani, a magyar közönség viszont nem látogatja. Csak egy út van kifele ebből a zsákutcából: egy magyar nyelvű, magyaroknak szóló ajánló oldal. Ez az oldal.info.

Persze nem másolatról van szó, sokkal inkább honosításról és továbbgondolásról – itt a magyar web látogatói ajánlanak és értékelnek, ami nemcsak annak jó, aki egy témában releváns oldalakat keres, hanem annak is, aki épp ilyet csinál, csak nincs pénze hirdetésre, nincsenek mozgósítható kapcsolatai vagy maradék energiája marketingre. Az oldal.info lehetővé teszi, hogy a felhasználók birtokba vegyék azt, ami amúgy is övék; illetve kezdőoldalként is funkcionálhat. Beléphetünk leggyakrabban látogatott virtuális tereinkre, levelezőnkbe, keresőnkbe, az Iwiwre stb., azaz a szolgáltatás a régen elfeledett kezdőoldalak valódi interaktív újragondolása, mert nemcsak azok egyetlen szerepét, a linkajánlást vette át.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle