Connect with us

Hirdetés

technokrata

Oldal.info – az első magyar Digg

Kütyük

Oldal.info – az első magyar Digg

Linkajánló – immár magyarul is.

Az internettel együtt születtek meg az első linkajánló odalak, amelyek a keresőket egészítették ki. Ezeket az interaktív web támasztotta fel: értelmet adott a kőkorszak hősi halottainak azzal, hogy egyrészt nyílttá tette a linkajánlást, de ezt ellensúlyozandó, értékelhetővé is tette az ajánlatokat. Így működik pl. a Digg is. És hogy nagyon népszerű, mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyre több másolata készül: nemrég pl. a Yahoo csinált egyet, de készül már a Microsofté és a Google-é is.

Csakhogy ezek mind angolul beszélnek, akárcsak a látogatóik, így érhető, hogy csak kevesen használják itthon. Az aktív közönségnek ugyanis teljesen felesleges magyar oldalakat ajánlani, a magyar közönség viszont nem látogatja. Csak egy út van kifele ebből a zsákutcából: egy magyar nyelvű, magyaroknak szóló ajánló oldal. Ez az oldal.info.

Persze nem másolatról van szó, sokkal inkább honosításról és továbbgondolásról – itt a magyar web látogatói ajánlanak és értékelnek, ami nemcsak annak jó, aki egy témában releváns oldalakat keres, hanem annak is, aki épp ilyet csinál, csak nincs pénze hirdetésre, nincsenek mozgósítható kapcsolatai vagy maradék energiája marketingre. Az oldal.info lehetővé teszi, hogy a felhasználók birtokba vegyék azt, ami amúgy is övék; illetve kezdőoldalként is funkcionálhat. Beléphetünk leggyakrabban látogatott virtuális tereinkre, levelezőnkbe, keresőnkbe, az Iwiwre stb., azaz a szolgáltatás a régen elfeledett kezdőoldalak valódi interaktív újragondolása, mert nemcsak azok egyetlen szerepét, a linkajánlást vette át.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés