Connect with us

technokrata

Szenzáció: már működik a 7 megabites mobil letöltés!

Kütyük

Szenzáció: már működik a 7 megabites mobil letöltés!

A mobiltelefonnal letöltött adatatok eleinte csak csordogáltak, aztán begyorsultak, most pedig már száguldanak.

A Mobilkom Austria A1 bejelentette, hogy beindította Európa első olyan HSDPA szolgáltatását, melynek segítségével immár akár 7,2 Mbit/s-os letöltési sebesség is elérhető. Az első körben még csak Bécs egyes részeiben működő villámgyors HSDPA az operátor ígéretei szerint a jövő hónapra már jelentősen nagyobb lefedettséggel fog rendelkezni. Amennyiben minden jól megy, az idei esztendő végére az osztrák lakosság 85 százaléka számára elérhető lesz a szolgáltató-féle gyors mobil Internet.

A Mobilkom Austria A1 munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a HSDPA 7,2 szolgáltatás több mint tizennyolcszor nagyobb letöltési sávszélességet biztosít az előfizetők számára, mint a mára már egyre inkább elavuló UMTS (3G). A vállalat azonban nem csak HSDPA-val, hanem HSUPA-val is rendelkezik, vagyis nem csak a letöltést, hanem a feltöltést is alaposan felturbózta. A Mobilkom Austria A1 előfizetői jelenleg akár már 1,4 Mbit/s-os feltöltési sebességet is elérhetnek – ez huszonkétszer gyorsabb az UMTS-nél.

A Vodafone Mobile Connect USB Modem-mel rendelkező osztrák A1 előfizetők számára március közepén válik elérhetővé az a szoftverfrissítés, mellyel pillanatok alatt 7,2 Mbit/s-ra gyorsítható a készülék. A cégnél várhatóan májusban jelennek majd meg az első HSDPA 7.2 és HSUPA kompatibilis új adatkártyák.

Amikor a hónap elején az osztrák iTnT szakkiállításon jártam, a T-Mobile standján már kipróbálható volt az ugyancsak 7,2 Mbit/s-os HSDPA – a magenta színű szolgáltató Ausztriában és hazánkban várhatóan az év vége felé hajtja majd végre a teljes hálózat 7,2 Mbit/s-ra történő felgyorsítását. Mint ismeretes, Magyarországon jelenleg egyedül a T-Mobile rendelkezik kereskedelmi HSDPA-val, melynek sebessége 3 Mbit/s.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp