Connect with us

technokrata

Nokia N93i: zajos siker!?

Kütyük

Nokia N93i: zajos siker!?

A Nokia N93i körül zajlik az élet…

Néhány napja számoltunk be arról, hogy a Nokia N93-hoz képest az Nokia N93i egyik legfontosabb újdonsága a videózás közbeni folyamatos autofókusz funkció, melynek értelemszerűen az az előnye, hogy videófelvételeink minden körülmények között jól fókuszáltak és élesek lesznek. Némi hátrány, hogy a folyamatosan dolgozó fókusz mechanika nem teljesen hangtalan, és ez bizony sajnos a felvételeken is hallható.

A legfrissebb híradások most viszont már arról szólnak, hogy a folyamatos autofókusz funkció csak az N93i prototípusokban érhető el, ugyanis a gyártó letiltja azt a kereskedelmi forgalomba kerülő modellek esetében. Hogy miért? Vélhetően az általa okozott nem csekély zaj miatt. Kár érte!

Ide kapcsolódó (Symbian Freak) hír, mely szerint az N93, illetve az N93i optikája által keltett különböző zoom-, illetve fókuszálási zajok oly módon küszöbölhetők ki a legkönnyebben, hogy az optika közvetlen közelében lévő beépített mikrofon helyett egy külső Bluetooth headset mikrofonját használjuk. Magyarul a zaj nem szűnik meg, de legalább a felvételekre nem kerül rá, igaz így a sztereó hangfelvetéli funkciót is elbukjuk.

Nokia N93i
A januári CES 2007 szakkiállítás keretein belül debütált Nokia N93i egyrészt módosított külsőt kapott, másrészt pedig a belső tartalmát is némileg továbbfejlesztették.

A tavaly érkezett Nokia N93 korántsem tartozik a kis méretű és ultra-könnyű készülékek közé és nincs ez másképp a vadonatúj Nokia N93i esetében sem, azonban pozitívum, hogy legalább némileg kisebb és könnyebb lett az új jövevény. Míg az eredeti Nokia N93 118×55,5×28 milliméteres méretekkel rendelkezett, addig a Nokia N93i már ˝csak˝ 108 milliméter hosszú, 58 milliméter széles és 25 milliméter vastag. A készülék ezenkívül némi fogyókúrán is átesett, melynek eredménye, hogy 188 grammos tömege 163 grammra mérséklődött.

A készülékben egy 2,4 colos képátlójú, 320×240 pixeles TFT kijelző teljesít szolgálatot, mely 16 millió színárnyalatot tudhat magáénak. A külső OLED panel 65 ezer színű és 128×36 képpontos felbontású. A kamera fontosabb specifikáció közé tartozik a 3,2 megapixeles (2.048×1.526 képpont) felbontás, a Carl Zeiss lencse, a háromszoros optikai zoom és a VGA (640×480 pixel) videórögzítés.

A vezeték nélküli adatátviteli technológiák közül a jó öreg IrDA-n, Blueooth-on és GPRS-en kívül az EDGE, a 3G és a Wi-Fi (802.11b/g) is támogatott. A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós (Visual Radio) készülékből a TV-kimenet sem hiányzik.

Az 1 GB-os miniSD memóriakártyával szállított, tükröződő fedlapú Nokia N93i kezdőára 600 euró körül fog alakulni – a forgalmazás várhatóan még ebben a negyedévben megkezdődik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp