Connect with us

technokrata

Apple iPhone: 3 hét múlva Európában!

Kütyük

Apple iPhone: 3 hét múlva Európában!

A sikervárományos készülék hamarosan megérkezik Európába.

Német lapértesülések szerint az Egyesült Államokban január elején bejelentett Apple iPhone-nal az európai érdeklődők először a CeBIT 2007 szakkiállításon találkozhatnak majd. Az Apple legutóbb 1999-ben vett részt a hannoveri rendezvényen és az igazsághoz hozzátartozik, hogy idén sem lesz hivatalos Apple stand, mindenesetre a gyártó gondoskodni fog arról, hogy a CeBIT-en bárki kipróbálhassa az iPhone-t. Idén egyébként március 15. és 21. között rendezik meg a kiállítást.

Mint ismeretes, a CeBIT mostanság egyre nehezebb helyzetben van. Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a CeBIT szervezői bejelentették, hogy a rendezvény a jövő esztendőtől kezdve már egy nappal rövidebb lesz. Míg az eddigiekben és az idén is hét napos a kiállítás, addig a CeBIT 2008 már csak hat napon keresztül várja majd a látogatókat.

Német lapértesülések szerint a CeBIT idén mintegy 6 millió eurós veszteséget fog termelni. Néhány hónappal ezelőtt még sokkal rózsásabbnak tűnt a helyzet, ekkor ugyanis még több mint 11 millió eurós várható nyereségről beszéltek a szervezők.

Elemzők szerint a CeBIT vélhetően már sohasem lesz olyan, mint régen volt. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a mobil telekommunikációs iparág krémje, a legnagyobb gyártók az elmúlt hónapokban gyakorlatilag egymás után jelentették be, hogy hivatalosan nem lesznek jelen az idei CeBIT szakkiállításon.

Apple iPhone
Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

huawei mate 30 pro
honor
iphone 12

SmartPhone

Ezért várjuk a leginkább az iPhone 12 érkezését

2020. január 24. péntek
2020 legjobban várt okostelefonjai

SmartPhone

Ezek 2020 legjobban várt okostelefonjai

2020. január 23. csütörtök
magicwatch

Dotkom