Connect with us

technokrata

Vége az iPhone körüli civakodásnak

Kütyük

Vége az iPhone körüli civakodásnak

Az Apple és a Cisco elszívta a békepipát iPhone ügyben.

Az Apple és a Cisco Systems bejelentették, hogy megegyeztek az iPhone név használatának jogáról. A megállapodás értelmében, mindkét vállalat az egész világon szabadon használhatja termékeinél az ˝iPhone˝ nevet. Mindkét fél elfogadta a védjegy tulajdonlásából eredő jogokat, valamint felfüggeszti a védjeggyel kapcsolatos, még függőben lévő ügyeket. Mindezeken felül, a Cisco és az Apple keresik az együttműködés lehetőségét a biztonság, a fogyasztói és a vállalati kommunikáció területein. A megállapodás további részletei bizalmasak.

Apple iPhone
Az OS X operációs rendszerre épülő készülék előlapján egy gigantikus (PDA) méretű TFT kijelző kapott helyet: a 3,5 colos képátlóval rendelkező panel 320×480 képpontos felbontású és természetesen érintésérzékeny. Újdonság, hogy a kijelző annak megfelelően automatikusan változtatja az orientációját, hogy a felhasználó függőlegesen, vagy éppen vízszintesen tartja a kezében. A hátfalban helyet kapott digitális fényképezőgép modul 2 megapixeles felbontású, vagyis segítségével maximum 1.600×1.200 képpontos fotók készíthetők.

A négysávos (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Apple iPhone természetesen GPRS és EDGE kompatibilis. Szerencsére a Bluetooth 2.0 és a 802.11b/g kompatibilis Wi-Fi kontroller is a készülék szerves részét képezi, mint ahogy a HTML kompatibilis böngésző alkalmazás és az elektronikus levelezési kliens is. A 115 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11,6 milliméter vastag újdonság egész pontosan 135 grammot nyom a mérlegen.

A készülék várhatóan júniusban bukkan majd fel az amerikai piacokon, az európai debütálásra viszont egészen 2007 utolsó negyedévéig várnunk kell majd.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp