Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sávszélesség-emelés: nincs tovább!

Kütyük

Sávszélesség-emelés: nincs tovább!

Kifogyott a szufla az ADSL-ből.

A GTS-Datanet ma reggel tartott sajtótájékoztatóján több, a hazai piacra kitekintő kijelentés hangzott el Szathmári Gézától, a cég ügyvezető igazgatójától. Szathmári szerint a T-Online év eleji sávszélesség-emelésével nagyjából elérte az ADSL technológia határait a jelenlegi infrastruktúrán – vagyis egy darabig már nem várható újabb emelés e téren. Az igazgató szerint ez nem is olyan nagy baj, hiszen az IPTV-zés 6-8 Mbps-os sávszélesség mellett már akár háztartásonként két készüléken is megfelelő minőséget nyújthat úgy, hogy mellette még internetezni is lehet (ezalatt a GTS-Datanet vezetője minden bizonnyal a webezést értette). Elhangzott az a megállapítás is, miszerint az Internet-előfizetések díjainak esése is megállhat, Szathmári legalábbis nem vár jelentős csökkenést e téren.

Ezzel kapcsolatban kifejtette véleményét a telefonszolgáltatás nélkül igénybe vehető ADSL-előfizetésekről is. A vállalat saját becslése szerint a telefonálási lehetőség nélkül üzemelő hozzáférések nem válnak annyival olcsóbbá, mint amennyibe a vonal havi előfizetési díja kerül: Szathmári úgy véli, hogy a mostani, ADSL+telefon szolgáltatás árához képest mintegy 10 százalékkal mérséklődhet az ár (az alacsonyabb árszegmensre értve).

Szóba kerültek a szolgáltatóváltás tapasztalatai is. A vállalat igazgatója szerint a folyamat gördülékenyebbé vált, legalábbis az előfizetői oldalról. Mivel az ISP-váltás egykapus ügyintézésű, azaz a szolgáltató lecseréléséhez szükséges feladatokat az internetező által kiszemelt cégnek kell biztosítania, a GTS-Datanet konkrét tapasztalatokkal rendelkezik az eljárás céges oldaláról. Szathmári szerint az előfizetők igen kitartóak, a váltani tervezők 75 százaléka végig is csinálja a procedúrát, pedig a Magyar Telekom területén a mamutvállalat igyekszik akadályozni ezt. Az ügyvezető igazgató kifejtette, hogy átlagosan háromszor kell kérniük az ügyfél elvándorlási kérelmének teljesítését a magentaszínű vállalattól, mire az eleget tesz az internetező kívánságának (ebből az ügyfél szerencsére legtöbbször semmit nem érzékel).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés