Connect with us

technokrata

Újabb kínai iPhone másolat – gyönyörű kijelzővel

Kütyük

Újabb kínai iPhone másolat – gyönyörű kijelzővel

Csak néhány hete jelentették be az Apple iPhone-t és már több kínai cég is lemásolta azt.

A kínai mobiltelefon másoló és hamisító iparág legfrissebb újdonsága Teclast T59 névre hallgat és igen csak komoly hasonlóságot mutat az Apple-féle iPhone-nal. A kínai csodába egy az iPhone-éhoz hasonló méretű, tehát 3,5 colos képátlójú TFT érintőkijelző került, mely azonban érdekes módon némileg túl is mutat az iPhone LCD-jén: a display ezúttal nem 320×480, hanem 480×640 pixeles (VGA) felbontással rendelkezik.

A Windows CE operációs rendszerű, UMTS kompatibilis Teclast T59 112 milliméter hosszú, 61 milliméter széles és 11 milliméter vastag. Mint ismeretes, az Apple készüléke 115x61x11,6 milliméteres méretekkel rendelkezik. Az USB 2.0 interfészes újdonságban többek közt egy Wi-Fi (802.11b/g) kontroller, valamint egy GPS-vevő modul is helyet kapott. Említést érdemel továbbá a fejlett zenelejátszó alkalmazás (MP3/AAC/OGG/WMA), a DivX és Xvid videóanyagok kezelése, illetve a sztereó FM rádió.

Nem ez egyébként az első kínai Apple iPhone másolat. Nemrégiben írtunk egy bizonyos Meizu miniOne (M8) típusjelzésű készülékről, mely ugyancsak komoly mértékben hasonlít az iPhone-re. Időközben pedig az Apple-t megvádolta az LG, hogy az iPhone tulajdonképpen nem más, mint a díjnyertes formatervű LG Prada készülék másolata.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle