Connect with us

technokrata

Nokia: olcsóbb mobilok és GPS-es telefonok

Kütyük

Nokia: olcsóbb mobilok és GPS-es telefonok

Lássuk, a Nokia mit gondol a mobiltelefónia jövőjéről rövid távon!

Olli-Pekka Kallasuvo, a Nokia konszern vezetője a Welt am Sonntag című német lapnak azt nyilatkozta, hogy a Nokia várakozásai szerint a mobiltelefon piac az idei esztendőben mintegy 10 százalékos növekedésen fog keresztül menni. Emberünk szerint kiemelt fontossággal bír, hogy az eladott mobil készülékek átlagára 2007-ben várhatóan tovább fog csökkenni, bár ennek a csökkenésnek a mértékéről egyelőre nem kívánt jóslásokba bocsátkozni.

Kai Öistamö, a Nokia mobil részlegének a vezetője a napokban a Berliner Zeitung című német újságnak adott interjút, melyben elmondta, hogy komoly fantáziát lát a helymeghatározó funkciókkal felvértezett telefonokban. Öistamö úgy véli, hogy az idei esztendőben már több mint 1 millió darab olyan Nokia készülék talál majd gazdára világszerte, melynek belsejében ott a kis GPS-vevő modul.

Mint ismeretes, a Nokia a múlt héten Barcelonában megrendezett 3GSM Világ Kongresszuson három GPS-es mobilt állított ki. Az egyik a korábbról már ismert, bár egyelőre még mindig nem kapható Nokia N95, a másik kettő pedig az elérhető árkategóriában versenyző Nokia 6110 Navigator, illetve a ˝mindent az egyben˝ szegmensben hadrendbe állítandó Nokia E90-es kommunikátor.

Amikor egyébként a Berliner Zeitung munkatársa az Apple iPhone-ról kérdezte Öistamöt, ő csak annyit mondott, hogy a Nokia kínálatában már jó ideje jelen vannak olyan, az iPhone-hoz hasonló termékek, melyek a telefonok, a kamerák, a zenelejátszók és a mini számítógépek funkcionalitását ötvözik egymással. Öistamö ezenkívül fontosnak tartotta, hogy a szolgáltatók megreformálják jelenlegi árstruktúrájukat, azok ugyanis jelenleg nem igazán kedveznek a multimédiás és internetes szolgáltatásokat szívesen használó előfizetők számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp