Connect with us

technokrata

Nokia N73 érintőkijelzővel: az év átverése!

Kütyük

Nokia N73 érintőkijelzővel: az év átverése!

Nem árt alaposan megnézni, hogy pontosan milyen mobilt vásárolunk.

Történt ugyanis, hogy nemrégiben felbukkant a piacon egy a Nokia N73-ra megszólalásig hasonlító kínai koppintás, melynek Nokir típusjelzését könnyen Nokia-nak lehet olvasni. A Nokir E828 névre hallgató csodabogár érdekessége, hogy TFT kijelzője a Nokia N73 LCD-jétől eltérően érintésérzékeny, ennek megfelelően pedig még egy kis ceruza is jár hozzá. A nagyméretű, 2,6 colos képátlóval rendelkező display egyébként 320×240 pixeles felbontású és 262 ezer színű.

A kijelző tehát fejlettebb, mint a Nokia N73-é, a kamera viszont sokkal kezdetlegesebb. A hátul elhelyezett digitális fényképezőgép modul felbontása nem 3, hanem csak 2 megapixel, ráadásul az autofókusz, no és persze a Carl-Zeiss lencse is hiányzik belőle.

A 104 gramm tömegű, candybar kialakítású Nokir E828 110 milliméter hosszú, 55 milliméter széles és 14 milliméter vastag, egy feltöltéssel pedig maximum 140 órás készenléti időt, illetve 4 órás beszélgetési időt képes biztosítani számunkra.

Szólnunk kell továbbá a bővíthető memóriáról, a gyári csomagban található 128 MB-os microSD memóriakártyáról, az MP3 lejátszó szolgáltatásról, a Java játékokról, valamint a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról. A Nokir E828 ára 200 dollár, vagyis mintegy 50 ezer forint.

Nem ez egyébként az első ilyen jellegű kínai másolat: nemrégiben egy ugyancsak érintőkijelzős Sony Ericsson W810i tűnt fel a színen. Mondanom sem kell, hogy ezekkel a távol-keleti csodákkal érdemes vigyázni és lehetőleg elkerülni a megvásárlásukat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp