Connect with us

technokrata

A 3GSM elnyomja a CeBIT-et!?

Kütyük

A 3GSM elnyomja a CeBIT-et!?

Az idei 3GSM Világ Kongresszus remekül sikerült.

A barcelonai rendezvény szervezői elmondták, hogy a mobil szakma legrangosabb 2007-es összeröffenésén több mint 1.300 kiállító, 2.250 szakújságíró és 55.000 látogató vett részt. Összehasonlításképp, a tavalyi esztendőben még ˝csak˝ 50.000 érdeklődő és 2.200 újságíró volt kíváncsi a mintegy 960 kiállító újdonságaira. A 3GSM Világ Kongresszus szervezői egy kis közvélemény-kutatást is végeztek, és megállapították, hogy a látogatók közel negyede többek közt üzleti szempontból is hasznosnak találta a kiállítást, 10 százalékuk pedig még üzleti szerződést is kötött a kongresszuson.

Míg tehát a 3GSM Világ Kongresszus él és virágzik, addig egy másik nagyszabású kiállítás, a CeBIT mostanság egyre nehezebb helyzetben van. Ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, a CeBIT szervezői bejelentették, hogy a rendezvény a jövő esztendőtől kezdve már egy nappal rövidebb lesz. Míg az eddigiekben és az idén is hét napos a kiállítás, addig a CeBIT 2008 már csak hat napon keresztül várja majd a látogatókat.

Német lapértesülések szerint a CeBIT idén mintegy 6 millió eurós veszteséget fog termelni. Néhány hónappal ezelőtt még sokkal rózsásabbnak tűnt a helyzet, ekkor ugyanis még több mint 11 millió eurós várható nyereségről beszéltek a szervezők.

Elemzők szerint a CeBIT vélhetően már sohasem lesz olyan, mint régen volt. Legalábbis erre enged következtetni, hogy a mobil telekommunikációs iparág krémje, a legnagyobb gyártók az elmúlt hónapokban gyakorlatilag egymás után jelentették be, hogy hivatalosan nem lesznek jelen az idei CeBIT szakkiállításon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp