Connect with us

technokrata

Vodafone: jön az EDGE

Kütyük

Vodafone: jön az EDGE

A Vodafone szerint az EDGE még abszolút nem túlhaladott technológia.

Míg Magyarországon az a Vodafone hivatalos álláspontja, hogy a GPRS és az UMTS mellett nem érdemes foglalkozni az EDGE technológiával, addig Németországban teljesen más a helyzet. A cég vezetői Düsseldorfban ugyanis bejelentették, hogy a német Vodafone mobil hálózatot EDGE kompatibilissé kívánják tenni.

No, nem arról van szó, hogy a szolgáltató egész Németországot le kívánja fedni 2,75G-vel, hanem sokkal inkább arról, hogy olyan vidéki területeken szeretné meghonosítani az EDGE-et (236,8 Kbit/s), ahol az UMTS (384 Kbit/s) bevezetése nem lenne észszerű, és ahol jelenleg még csak GPRS (59,2 Kbit/s) van. A Vodafone egyébként már el is kezdte az EDGE kiépítését.

A Vodafone UMTS szolgáltatása jelenleg már a német lakosság több mint 80 százaléka számára elérhető. Az operátor ezenkívül az UMTS-nél jelentősen gyorsabb HSDPA szolgáltatást is biztosítja előfizetői számára: a 3,5G technológia révén a Vodafone német ügyfelei ma már mindenhol 1,8 Mbit/s-os letöltési sebességet érhetnek el, ahol 3G lefedettség van. Nemrégiben egyébként megkezdődött a 3,6 Mbit/s-ra történő felgyorsítás, és a szolgáltató azt ígéri, hogy 2007 közepén már az egész 3G hálózatban elérhető lesz ez a megemelt HSDPA sebesség.

Mint ismeretes, hazánkban jelenleg egyedül a T-Mobile rendelkezik kereskedelmi HSDPA szolgáltatással, mely első körben 1,5 Mbit/s-ra, most pedig már 3 Mbit/s-ra képes, és hamarosan 7 Mbit/s-ra fog felgyorsulni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle