Connect with us

technokrata

Nokia Siemens Networks: tudják, mit hoz a jövő

Kütyük

Nokia Siemens Networks: tudják, mit hoz a jövő

Kirajzolódik a közös vállalat portfoliója.

A barcelonai 3GSM World Congress-en Mika Vehviläinen, a leendő közös vállalat kijelölt műveleti vezetője (COO – Chief Operating Officer) ismertette a tervezett termék-portfoliót, és kihangsúlyozta a két vállalat eltökélt szándékát arra nézve, hogy az ipar egyik vezető vállalatát hozzák létre, amely képes kielégíteni a konvergens telekom ipar ügyfeleinek igényeit. A leendő ügyfelek számára is stratégiailag kulcsfontosságú a tervezett portfolió bemutatása. Ez széles portfolió lesz, mely lefedi mind a fix, mind a mobilhálózati piaci igényeket – ennek pedig a növekvő szolgáltatási piacon való markáns jelenlétben, a nagyon erőteljes K+F gárdában és a hatalmas globális installált bázisban is kifejezésre kell jutnia.

A portfolió-javaslat lefedi az NSN leendő hat üzleti egységét. Ezek: Radio Access, Service Core and Applications, Operation Support Systems, Broadband Access, IP/Transport and Services. A terv kiemelt pontjai:

• A GSM/EDGE rádiótechnika és a WCDMA/HSPA Node B állomások változtatás nélkül folytatódó fejlesztése (figyelemmel a Nokia és a Siemens egyenként is nagy installált bázisára); továbbá migráció egy közös Radio Network Controller (RNC) irányába, mely mindkét installált bázist kiszolgálja. Ezt az erős rádiós portfoliót egészítik ki a Nokia mobil WiMAX és a Siemens fix WiMAX megoldásai.

• Egyetlen, vezető megoldás a következőkre: IP Multimedia Subsystem (IMS), mobil és fix softswitch-ek, Media Gateways (MGW), Push-to-Talk over Cellular (PoC), Intelligens Hálózatok (IN), Packet Core, Mobile TV (DVB-H) és IPTV, valamint egységes számlázási rendszer (Converged Charging) és egyéb megoldások.

• Migrációs egy közös mikrohullámú transzporthálózati megoldás és egyetlen IP DSLAM megoldás felé, miközben változatlanul megmarad minden egyéb meglévő IP/transzport és szélessávú elérési termék.

• Egyetlen összefogó (ernyő-) megoldás konvergens és vegyes szállítójú hálózatok menedzsmentjére, beleértve a hiba-, teljesítmény- és konfiguráció-menedzsmentet; a Nokia NetAct platform alapján.

• Globális szervizhálózat több mint 300 fix és 300 mobil ügyfél kiszolgálására a világ több mint 100 országában.

Ez a terv a Nokia és a Siemens szakértőinek javaslatai, valamint ügyfelektől kapott „visszacsatolások” alapján jött létre, amelyek erős késztetést is kifejeznek a platformok harmonizálására, az egyre keményebb piacokon elengedhetetlen költséghatékonyság érdekében.

A bejelentéssel egyidejűleg megkezdődnek az egyeztetések az ügyfelekkel és az alkalmazottak képviselőivel. A következő hónapok célja, hogy ezek során olyan portfolió alakuljon ki, amelyben teljes mértékben érvényesül a Nokia és a Siemens mobilkommunikációs ereje, valamint a Siemens fixhálózati szakértelme. A fúzió lezárását (closing) 2007 első negyedére tervezik, függően persze a korábban nyilvánosságra hozott closing feltételektől.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp