Connect with us

technokrata

LG: az Apple lopta az iPhone-t

Kütyük

LG: az Apple lopta az iPhone-t

Az Apple iPhone körül bizony megállás nélkül zajlik az élet.

A sikervárományos multimédiás mobilt nemrégiben már le is másolta egy kínai cég, most pedig az Apple-t érte vád, miszerint az iPhone egy LG készülék koppintása. Külföldi híradások szerint az LG Mobile kutatási és fejlesztési részlegének a vezetője a napokban nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az Apple az LG-t utánozta. Woo-Young Kwak azt mondta, hogy az Apple iPhone nem más, mint az LG Prada (KE850) egyszerű másolata. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az LG az üggyel kapcsolatban tervez-e különböző jogi lépéseket tenni.

Manapság igen nehéz megállapítani, hogy mely cég mely riválisától lop ötleteket, az viszont tény, hogy az LG KE850 már 2006-ban rangos design díjat kapott, az Apple viszont csak az idei esztendő elején jelentette be az iPhone-t.

Emlékezetes, hogy az LG tavaly nyár közepén azzal vádolta meg a Samsungot, hogy az lemásolta az egyik legsikeresebb mobil készülékét. Az LG szerint a Samsung SGH-E900 tulajdonképpen egy az egyben az LG KG800-as csokimobil másolata, hiszen a két készülék teljesen hasonló formatervű, szétcsúsztatható kialakítású, és mindkét modell külső részén érintőgombok kaptak helyet.

Az LG kifogásolta továbbá, hogy a Samsung inkorrekt módon árazta be az E900-at. Míg Dél-Koreában az LG csoki 200 dollárral olcsóbb a Samsung telefonnál, addig az európai piacokon már a Samsung készülék olcsóbb 20 dollárral a KG800-nál. A Samsung nem érezte magát vétkesnek az üggyel kapcsolatban – a gyártó szerint az E900-as rendkívül nyomott európai ára egyszerűen a hatékony költség-menedzsmentre vezethető vissza.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp