Connect with us

technokrata

Feltekerhető kijelzős mobil – a leginnovatívabb

Kütyük

Feltekerhető kijelzős mobil – a leginnovatívabb

A világ első fektekerhető kijelzős mobilja rangos elismerésben részesült.

A GSM Association által a 3GSM Világ Kongresszuson kihirdetett díjnyertes készülékek egyike a Cellular Book nevezetű masina. A Polymer Vision ezzel az újdonsággal könnyedén bezsebelte a leginnovatívabb technológiáért járó díjat.

A Telecom Italia és a Polymer Vision közösen fejleszti a világ első összetekerhető kijelzős mobiltelefonját. Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy a két cég nem csak a levegőbe beszél, ugyanis azt ígérik, hogy ez a mindenképpen egyedülálló fejlesztés várhatóan még az idén forgalomba fog kerülni.

Az egyelőre egyszerűen csak Cellular Book-nak nevezett mobiltelefon első néhány prototípusát az e héten Barcelonában megrendezett 3GSM Világ Kongresszuson lehetett megtekinteni, illetve kipróbálni. A készülék kijelzője nem kevesebb mint 5 colos képátlóval rendelkezik. Hasonló méretű display kapott helyet a nemrégiben debütált, gigantikus méretű HTC X7500-ban (T-Mobile MDA Ameo), a Cellular Book viszont ezzel a telefonnal ellentétben nem lett óriási, hiszen kijelzője egy laza mozdulattal összetekerhető.

Némi üröm az örömben, hogy a Polymer Vision által kifejlesztett spéci kijelző nem színes, hanem csak tizenhat szürkeárnyalat megjelenítésére képes, illetve, hogy a frissítési idő egyelőre még másodpercekben mérhető. A fejlesztők szerint a nagy kontrasztarányú kijelzőről olvasni szinte olyan, minthaegy papírlapot fognánk a kezünkben.

A 4 GB-os tárolókapacitással rendelkező készülék kapcsán szólnunk kell továbbá az EDGE és UMTS adatátvitelről, valamint a DVB-H szabványú televíziós szolgáltatásokról. Az érintőpaneles ketyere átlagos használati ideje állítólag el fogja érni a 10 napot. Hmmm, nem is rossz!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle